Použila jsem: bulgur, listový špenát (měla jsem jen mražený), cibuli, česnek, uzený krůtí filet (nebo šunku, slaninu), parmezán, olivový olej, sůl
Bulgur jsem uvařila podle návodu - asi 12 minut- do změknutí. Mezi tím jsem si orestovala česnek s cibulí do sklovata, poté přidala kousky uzeného. Nakonec jsem přihodila špenát, dochutila solí a smíchala s uvařeným bulgurem. Na talíři jsem si porci už jen posypala strouhaným parmezánem.
A kdybych to uměla, olíznu se až za ušima :-)
Vyzerá to skvele. O bulgur-e som ešte nepočula. Čo to vlastne je? Ak by si náhodou vedela slovenský názov, môžeš mi ho prosím napísať? Ak to vlastne má iný názov v našom jazyku :))) Rada by som si to tiež pripravila.
OdpovědětVymazatBulgur je předvařená, nalámaná celozrnná pšenice a chutná fakt výborně :-) K dostání bude ve zdravých výživách nebo ve větších obchodech (nejspíš někde u rýže nebo luštěnin) a řekla bych, že stejný název má i ve slovenštině, protože i v angličtině je to stejně :-)
Vymazatja som ho minule mala s brokolicou a cibulkou orestovanou a chutil fakt skvele :)
OdpovědětVymazatTak tohle nevypadá vůbec špatně! :)
OdpovědětVymazatMňam, bulgur jsem ještě nezkoušela. Díky za tip na další rychlooběd.
OdpovědětVymazatDíky tobě nemusím už přemýšlet, co si pořád vařit do práce. :)
bulgur miluju a tenhle recept zní zajímavě !:)
OdpovědětVymazatJá se bála, že to je nějaké vulgární slovo a ono to dobrota a ještě zdravá. Kouknu se po něm.
OdpovědětVymazatMnam, super recept. Bulgur jsem ještě nikdy neměla, ale moc ráda bych ho zkusila! Tak snad s tvým receptem :-)
OdpovědětVymazathmmm, musim taky zkusit, vypada to rychle,snadne a chutne:)
OdpovědětVymazathttp://sienastyle.blogspot.it/
taky bych se olizovala až za ušima!
OdpovědětVymazat