středa 22. května 2013

Kozí sýr zabalený v křupavé slanině s cuketou

Snažím se necpat chlebem 3x denně (ooo jak je to někdy těžké, když chodím kolem čerstvého, voňavého, s křupavou kůrkou...), a proto často dumám na různými "bezpečivovými" variacemi, které bych povečeřela. Většinou padne volba na kombinaci zeleniny - sýru a jinak tomu není ani v tomhle případě, kdy jsem na pánev a zapékací mísu naskládala samé oblíbené suroviny a výsledek nemohl být jiný než takové podvečerní "pošušňání".



Potřebovala jsem:
kozí sýr (váleček), slaninu, 1 cuketu, 1 stroužek česneku, sůl, olej

Kolečka sýra jsem si obalila v půl plátku slaniny a dala na pět minut zapéct do trouby na 200°. Cuketu jsem nakrájela na drobno, stejně tak česnek a na trošce oleje jsem společně orestovala do zlatova. Osolila a hotovo, už jen společně podávat.


Poslední dny celkem chvátám, tak omluvte mou případnou velkou neukecanost přímo zde, snad ze sebe v dalších dnech vymáčknu něco plodnějšího. Teď už ale běžím do školy a Vy se tu mějte zase do mého další utržení od povinností moc príma :-) 

9 komentářů:

  1. Tak to musím udělat přítelovi (ten sýr ve slanině), to mu bude chutnat :) Akorát jako příloha cuketa.. s tím u něj nepochodím :D

    OdpovědětVymazat
  2. Kozí sýr jsem ještě nikdy neměla..:)

    OdpovědětVymazat
  3. Téri, chtěla jsem napsat mňam, ale cokoli kozího nemůžu ani cítit. Nevím, proč jsem tomu nikdy nepřišla na chuť. Ale taky se snažím necpat se furt chlebem. Zatím bezúspěšně...:-(

    OdpovědětVymazat
  4. Kozí sýr miluji, a tohle vypadá jako supr trupr večeře, hned bych si dala :)

    OdpovědětVymazat
  5. Znám zatím jen ovčí, kozí jsem ještě neochutnávala, ale vypadá to skvěle :) Zkusím nějaký sýr zamotat do schwarzwaldské šunky, slanina mi tolik nejede bohužel :D

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to moc krásně a hlavně JEDLE!

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!