Sice nejsem žádná rajda, ale rajskou mám fakt ráda. Ať už je to omáčka s talířem plných kolínek a nebo polévka. A právě jednu takovou polévku plnou rajčat jsem si uvařila včera k véče, navíc pořádně hustou a s malým vylepšovákem v podobě nočků s parmazánem. A tady není možnost vůbec žádných sporů, je to na tuty nok, žádný knedlík! :-)
Potřebovala jsem (asi 2 porce):
konzerva loupaných rajčat, půlka cibule, lžíce másla, asi 2 hrnky horké vody, lžička balsamica, lžíce cukru, bambova sůl (koření ze zdravé výživy) + vajíčko, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 2 lžíce polohrubé mouky na nočky
Na másle jsem osmahla cibulku do nádechu zlatavé, zalila rajčaty a přidala vodu a nechala asi deset minut probublat. Mezi tím jsem si připravila noky - bílek z vajíčka jsem vyšlehala do sněhu a přidala ke žloutku, parmazánu a mouce a promíchala. Nakonec jsem lžicí oddělovala přímo do horké vody malé knedlíčky a nechala vyplavat na povrch. Polévku jsem po povaření rozmixovala a dochutila bambovou solí, balsamicem a cukrem a přidala uvařené nočky. V misce už jen posypala čerstvou řeřichou.
Někdo ji rád, kyselejší, jiný kořeněnější a nebo třeba nasládlou. Já teda od všeho trochu, nic nesmí chybět, ale ani přebývat a to se teda musím chtě nechtě pochválit, že se mi povedlo, protože se po polévce zaprášilo a já si pusu celou červenou ještě dlouho oblizovala :-)
Přímo tuto polévku naprosto miluji! ♥
OdpovědětVymazatpodobnu robim, ale pridavam este tymian a cesnak :)a parmezanom len posypem po vrchu, mnam :)
OdpovědětVymazatTohle bych si dala i já, jako největší rajčato-odpůrce :D Protože jak je to rozmixovaný, tak už v tom ty rajčata nevidím a nemám s tím problém:D
OdpovědětVymazatVypadá krásně! :) Přiznám se, že rajskou jsem dělala zatím jen z konzervovaných rajčat, chtěla bych se naučit i z čerstvých :) parmazánové nočky určitě vyzkouším, skvělý nápad :)
OdpovědětVymazatJá se těším, až si ji uvařím právě z čerstvých, sladkých, voňavých... :-) A vlastně to není žádná věda a moc se to neliší, stačí čerstvá rajčata naříznout, spařit horkou vodou, oloupat slupku a pak se s nimi může nakládat úplně stejně :-)
VymazatTak to bych mohla zvládnout, zkusím ji tedy z čerstvých podle tvého receptu...už se začínám olizovat :)
Vymazatteda ty mas napady!!mam na to uplne chut:)
OdpovědětVymazatmimochodem zvu te ke mne na blog na giveaway o kozenou kabelku z Italie
http://sienastyle.blogspot.it
Mňam, rajčatovou polévku jsem ještě neměla, ale myslím, že když mi chutná protlak a kečup, že bych si pochutnala:) Jen kdyby mi ji někdo udělal:D
OdpovědětVymazatMyslím že víkendový oběd je jasný! Díky!
OdpovědětVymazatTo balsamico je dobrý nápad. To je to, co mi v té mé chybí.
OdpovědětVymazatTak je jasné, co budu vařit v některém z příštích dnů. :) Ty jsi prostě inpirace na jídlo na každý den pro mě. ;)
OdpovědětVymazatÁ, takže zítřejší menu už mám jisté: rajská polívka a poté už jen salátek :)
OdpovědětVymazatTak ta je! ♥
OdpovědětVymazatPěkný ! :)
OdpovědětVymazatgabulka-lovelygirl.blogspot.cz
rajskou jsem neměla ani nepamatuju! :)
OdpovědětVymazat