neděle 26. května 2013

Krokety z ovesno-krupičné kaše se sýrem

Obalit krupičnou kaši ve strouhance a osmažit si ji společně ze zeleninou k obědu se může někomu zdát možná dost ujeté nebo třeba i úplné barbarství. Já když jsem podobný recept zahlédla v Apetitu, tak jsem nemohla jinak, než ho přidat k ostatnímu všemu "to musím rozhodně zkusit!", zdálo se mi to jako vtipná variace na bramborové krokety, komu by se chtělo vařit s bramborami, že jo...


Potřebovala jsem:

asi 2 lžíce krupice, 2 lžíce jemných ovesných vloček, 3/4 šálku mléka, 100 g sýra, 50 g libové šunky, 1 vejce, strouhanku, olej + cuketu a rajče

Z krupice ovesných vloček a mléka jsem připravila klasickou kaši, až do takové hustší konzistence. Nechala jsem trochu vychladnout, přidala sýr, šunku, vejce a tvarovala šištičky, které jsem obalila ve strouhance a osmažila ze všech stran na slabé vrstvičce oleje. K tomu jsem si jen orestovala cuketu s rajčetem a bylo hotovo.


Výsledek chutnal překvapivě dobře, fakt. Komu při pohledu na strouhanku a olej (byť fakt trochu) naskakují osypky, může balit třeba v cornflaksech, oříšcích či semínkách a péct na sucho v troubě (což jsem taky měla původně v plánu, ale času poslední dny není nějak nazbyt, chvááátáám).  Ať už tak či onak, přijde mi to mnohem lepší varianta než si ve friťáku osmažit krokety mražené, blátivé, no a prostě celkově tak nějak nešmakující...

7 komentářů:

  1. Aaaa, tak to bude zítra můj oběd, děkujiiii! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nedradiční recept to je, to se musí nechat :) Ta oříšková varianta by mi asi seděla víc, ale já bych pořád dělala vločky jen nasladko, slaně se šunkou a sýrem si je neumím představit :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to hezky,ale vůbec si nedokážu představit, jak to chutná.

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!