úterý 10. července 2012

Banánová zmrzka

Já bych se jí vydržela cpát vážně od rána do večera! Ještě že se mi tuhle doma naskytly ty přezrálé banány, já dumala, co s nimi a nakonec z pár surovin splácala hmotu, nalila do nanukových formiček a netrpělivě obšlapovala kolem mrazáku. A když jsem se konečně dočkala, bylo mi jasné, že u u jednoho nanuku nezůstane a o skoro celou várku jsem se během pár horkých dní postarala.

A můj postup? Rozmixovala jsem dva hodně zralé banány, přidala bílý jogurt a malinko naředila mlékem. Nakonec jsem přidala trochu medu, ale toho není třeba moc, protože banány byly už tak hodně sladké. Nakonec ještě trochu skořice a vanilkové esence a už jen vydržet.


A pokud zrovna nemáte tyhle ikeácké formičky, tak se dají určitě dost dobře využít obyčejné plastové krabičky nebo kelímky od jogurtu, do kterých se může třeba i to dřívko zapíchnout, aby se zmrzlina nemusela dlabat lžičkou, ale přímo "blízat" na opalovacím lehátku :-)


A vůbec nejlepší (hned za chutí) je fakt, že po spořádání takového banánového osvěžení si nemusíte rvát vlasy a zahajovat hladovku, protože takovéhle zdravé mlsání přeci figuře nemůžu uškodit, i když banány nejsou zrovna nejdietnější ovoce, ne? :-)

16 komentářů:

  1. přesně takhle zmrzku dělám taky, ze stejných surovin, akorát nemám ty ikeácký formičky, tak to musím dávat do mističek...už několikrát jsem je v IKEI hledala, ale asi se přede mnou schovávaly:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nám už leží doma delší dobu a byly teď dlouho chuděry úplně nevyužité... Ale teď už se prázdné dlouho neohřejí, mám v plánu vyrobit si domácího Míšu :-)

      Vymazat
  2. Také děláme do mističek (aspoň máme větší porce:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, s takovými malými nanučky se člověk naběhá k mrazáku :-D

      Vymazat
  3. Mňam, tuto zmrzku mám v plánu už asi měsíc, jenže když se u nás koupí banány, tak se ani neohřejí a už jsou snězené. Chudáci, nemají šanci přezrát. Asi se poohlídnu už po nějakých přezrálých, ať ji konečně můžu vyzkoušet :D :D

    OdpovědětVymazat
  4. Pořád si plánuju koupit ty formičky!! Kdyby měl někdo tip, kde je kúpit v Olomouci, byla bych ráda, kdyby mi napsal :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No stejné vyrábí i Tescoma, tak zkus mrknout třeba do jejich prodejny nebo do nějakých domácích potřeb :-)

      Vymazat
  5. Jo a že spamuju :) Chtěla bych tě (a nejem tebe) pozvat k sobě na blog na mini soutěž ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Vyzerá to úžasne :)

    http://dreamaboutstyle.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  7. Jeee musim si do ikei taky zajet pro tyhle super formicky.. libily se mi uz v prostreno ale nevedela jsem odkid jsou :-) a pak zkusim nejakou tu zmrzku :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Jéé, banánovou doma taky děláme. Vyzkoušeli jsme už hoodně příchutí, teď zrovna máme borůvkovou :) mňam!

    OdpovědětVymazat
  9. Mňam hned bych si dala. Občas si také tak dělám zmrzlinu. :)
    Jinak jeden banán má prý údajně stejně kalorií jako dva klasické rohlíky, ale tělo samo ví, co potřebuje. :)

    OdpovědětVymazat
  10. tyhle formičky jsou úžasné!!! musím si je pořídit :-)
    skvělý nápad!

    OdpovědětVymazat
  11. Mňam! Musím se po těhlech formičkách taky někde podívat.. doufám že je nedělá jenom Ikea! :D

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!