neděle 29. července 2012

Hrady.cz - Kunětická hora

Přeji krásnou neděli!

Včera jsem se jako už tradičně touhle dobou vypravila na Kunětickou horu, kde se odehrával festival České hrady. S přítelem jsme vyrazili už potřetí a už potřetí byli vyhnáni deštěm ještě před koncem festivalu, jsme zkrátka neponaučitelní, ale hezky popořádku...


Program začínal už před polednem, a tak jsme se z rána nalodili do auta a pekli se už cestou tam, a co teprve v kolonách, které na nás po cestě čekaly hned v několika podáních. Ale autíčko jsme úspěšně zaparkovali mezi kobylinci a vyrazili pod hrad. Tam nás ale přivítala obrovitánská fronta, kterou jsme sice nevítali zrovna s nadšením, ale co nadělat, že... Takže když jsme se konečně dostali do areálu, druhá kapelu až hrála v plném proudu a my jen čučeli, kolik lidí s každým rokem přibývá. Polední slunce bylo vážně nemilosrdné, takže jsme se vyzbrojeni dekou a rybářskými židličkami usadili do stínu na nejideálnější místo přesně mezi oběma pódii a v poklidu si vychutnávali nálož hudby. Vyhrávali nám Mandrage, Horkýže slíže, moji oblíbenci Polemic, David Koller, Visací zámek nebo Monkey business. Mezi tím jsme si užívali i front na chladivé pivo, ledovou kávu, něco k zakousnutí, cisternu s vodou nebo kadibudky, protože toho se dožadovali všichni. Ale žádný stres, vše v klidu, což na těhlech akcích miluju nejvíc - tu pohodovou atmosféru.


Ale když mělo přijít to nejlepší - tedy nejoblíbenější kapely a polevení slunečního žáru, tak se v půlce vystoupení Tomáše Kluse začalo nepěkně mračit, zvedat vítr a nakonec i poprchávat. Každý se pak před deštěm chránil jiným způsobem...


Déšť ale začal být neúnosný, a tak následoval zběsilý úprk do auta, který vlastně přestal být zběsilým hned záhy s tím, když se mé boty změnili v brusle a já čekala že už už si do pojedu k pakovišti bahnem po zadku. Promočení jako myši jsme se tedy naskládali do auta a čekali. Čekali, čekali a občas vystrčili nos, abychom viděli stále větší bouřku a stále podmáčenější parkoviště, ze kterého se bude muset naše autíčko vyhrabat. Takže po takto strávené hodině jsme zavolali rosničku na telefonu, abychom se dozvěděli, že všechna mračna z celé republiky se stahují nad Pardubice, takže jsme zamáčkli slzu a byli nuceni vyrazit - jako každý rok - ještě před koncem.... Začínám Kuňku podezřívat, že je ověnčena nějakou příšernou festivalovou kletbou, která nás takhle vždycky ztrestá, ale stejně si asi nedáme říct a příští rok se jí zase pokusíme zlomit :-)


Co Vy a fesťáky, už máte letos nějaké za sebou, před sebou či jsou úplně mimo Vás? :-)

41 komentářů:

  1. Terinko zase jsem letos přemýšlela o tom že pojedu, ale teď jsem ráda, že jsem si to ZASE rozmyslela.. opravdu na tý Kuňce je to nějaký prokletý.. a já jsem zase jen ráda, že jsem tomu nebyla vystavena a nemusela tak litovat vyhozených peněz. Ale je fajn, že jste si aspoň přes ten den ten fesťák užili! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo, to užili, máme to tam hrozně rádi, jak je to v krásným prostředí, jen to počasí nám to nikdy nechce dopřát až do konce, bohužel, no.. Ale nelituju toho, že jsme zase jeli, bylo to moc príma, tak snad už se dočkáš i Ty :-)

      Vymazat
  2. My tam v tom dešti vydržely pár hodin, ale z areálu už byl rybník, stánkům vypadl proud a z parkoviště dolů tekla řeka s docela silným proudem:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To byly extrémy, co, fujtajbl teda... No tak snad na přes rok (jak si říkám každoročně :-D)...

      Vymazat
    2. Na příští rok si kupuji holiny a pláštěnku, která opravdu nepromokne:D

      Vymazat
    3. A já si odpoledne v tom pařáku klepala na čelo, když tam někdo chodil v gumákách, určitě jim pak bylo víc hej než mě v žabkách, no :-D

      Vymazat
  3. Jé takový dobrodrůžo, stejně tě obdivuju, že to zvládáš s klidnou hlavou :) Já bych asi špačkovala až běda :D Líbí se mi, že jste ale byli očividně vybaveni do každého počasí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No do toho slejváku a bouřky už naše výbava bohužel nestačila :-D Tak naštvalo mě to pořádně, ale alespoň jsme se měli kam schovat, tak jsme nedopadli zase tak špatně. Být tam ve stanu, tak špačkuju asi ještě týden :-D

      Vymazat
  4. Achjo, tak to je děsná smůla :( Každopádně jsi se skvěle festivalově vyfikla. Ten klobouček je opravdu parádní... Aspoň, že jste měli kam se schovat. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, děkuji :-) Smůla, zákon schválnosti - aneb ať žije české léto :-D :-)

      Vymazat
  5. Mila Tery, Ty jsi jedna z tech, o kterych dnes pisu. Slusi Ti to totiz na kazde fotce...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, ani nevíš, kolik jsem jich musela promazat, aby svět nespatřil, co nemá :-D

      Vymazat
  6. Já měla jít na fesťák Prague City Festival na moje oblíbené Blink 182, ale bohužel ho zrušili :(((
    Jinak jsem teď objevila tvůj blog, takže se přidávám do základny čtenářů. Máš moc zajímavé posty :)

    http://michelleandherneverendingstory.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vítej a moc děkuju! :-) Jo o tomhle fesťáku jsem slyšela, je to celkem pech.

      Vymazat
  7. Pěkné povídání :) Zkus občas trochu kontrolovat shodu podmětu s přísudkem. Není to kritika, jen je občas vtipné, jak se ti střídá y/i a to hlavně na začátcích článků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš recht, střídám to hned v jedné větě :-D No jdu to opravit, články po sobě několikrát čtu, aby tam nebyly kraviny, ale většinou to stejně přehlídnu, díky za upozornění :-)

      Vymazat
    2. Jsem ráda, že to nebereš špatně :) Já jsem si už toho všimla dřív, že to občas takhle zajímavě střídáš, je jasný, že z nepozornosti. Každý děláme svoje chyby :) Tak teď už budou tvé články úplně bez chybičky a dokonalé! :)

      Vymazat
    3. To víš, v i/y jsem proměnlivá jako dnešní počasí :-D

      Vymazat
  8. tak to je škoda... u nás jentak trošičku sprchlo :-)

    OdpovědětVymazat
  9. doufám, že není prokletý celý festival! těším se skoro na všechny kapely, tak doufám, že nás déšt taky nevyžene... :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro jistotu zabal pláštěnku i plavky, ale snad se Vám to vydaří líp :-)

      Vymazat
  10. fesťáky teda moc nemusím, takže se jich radši ani neúčastním :D byla jsem jen na Slovensku na zelené vodě kde byl rytmus, ego, majk spiri, h16:) nespala jsem tam tak se to dalo přežít :D
    a počasí je opravdu hrozné, furt jen pršíí :/ už by se mohlo udělat krásně a zasvítit sluníčko :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já si alespoň jeden nebo dva za léto ráda absolvuju :-) A počasí si z nás vážně dobře střílí, chvíli leje jako z konve a teď zase svítí slunko

      Vymazat
  11. Na Kunce je to moc pekny, ale mrzi me, ze vam to nevyslo, i kdyz sama T.K. moc nemusim. Kolegyne mi ho v praci pousti porad :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je, musím tam zase někdy vyrazit i mimo fesťák, takhle se až přímo na hrad nikdy nedostanu... No copak Klus, toho jsem alespoň slyšela, ale přišli jsme o Mig21, No name, Nightwork... To mě štvalo, ale příště :-)

      Vymazat
  12. Alespoň, že jste siužili kousek fesťáku. Já letos na hradech.cz (na Švihově) nebyla, právě kvůli počasí. Byla jsem zatím jen v pivovaru na Wohnoutech a jestli půjdeme na Pilsner Fest to se ještě uvidí, protože osazení kapel není jako bylo loni...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás právě takhle blízko moc větších fesťáků není (nebo o nich alespoň nevím)... Ale tak alespoň si vyvázla suchá, pamatuji si, že jsem u Tebe vloni četla, že jsi byla :-)

      Vymazat
  13. počasí pořádně zlobí a dělá si co chce:/ ale tvůj klobouček je parádní!
    letos se na tenhle fesťák taky podívám, na hrad Veveří :) i když tam budu pracovat, doufám, že alespoň něco zaslechnu nebo uvidím:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomu říkám jak spojit příjemné s užitečným :-)

      Vymazat
  14. já pořád váhám nad nějakými fesťáky, chtěla jsem na Benátsku, ale stjeně by mi asi bylo líto peněz..

    a déšť na Tomáše Kluse, to bych radši byla zmoklá jak slepice, ale vydržela bych (to říkám z tepla domova, ber mě s rezervou!) ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teda musela utéct z davu ječících fanynek, které skoro omdlívali, jen ho spatřili, to bylo snad horší než ten déšť, jinak jsem se snažila taky na něj vydržet, co to šlo :-) Říkala jsem si, jestli na tu Benátskou nakonec vyrazíte :-)

      Vymazat
  15. Tery, jsem moc ráda, že jsi tento článek udělala! :) Děkuji za něj!
    Já se chystám na Rožmberk a doufám, že takové počasí nezažiju!! Já mám taky ráda na takových akcích, že i přesto, že je tam plno front, tak nikdo není nějak nevrlý a agresivní. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě moc těší, že jsem se Ti zavděčila :-) Tak snad počasí nevytrestá i Tebe, určitě si to tam užiješ :-)

      Vymazat
  16. Tak to se vám to moc nevydařilo s tím počasím koukám:D Ale věřím, že jste si to aspon trochu užili:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To užili, než začalo tak hustě pršet, tak to bylo bezva :-)

      Vymazat
  17. Taky bych ráda vyrazila na nějaký festival

    Na mém blogu právě probíhá giveaway o kabelku GUESS, třeba se budeš chtít ty a tvoje čtenářky zúčastnit :)
    http://marketatrpisovska.blogspot.cz/2012/07/soutez.html

    OdpovědětVymazat
  18. achjo, tos mě pobavila :DD vskutku originální způsob schovávání se před deštěm - židle :D
    taky chci někam na festival, ale času málo :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!