pátek 6. července 2012

Jak nám bylo blaze

Krásný den Vám všem, moji milí, zlatí!

Včera jsem s mým drahoušem vyrazila na celodenní výlet do matičky Prahy a že to byl pořádně náročný, ale náramně báječný den, bych Vám teď ráda pověděla.

Naše putování začalo už v brzkých ranních hodinách, kdy jsme se nasedli do nevětraného a nepohodlného vlaku a hoďku a půl se v něm pekly ve vlastní šťávě. Ale nevadí!

Náš program byl daný, bylo toho naplánováno dost, takže to chtělo hned z rána nějakou vzpruhu. No a kde jinde zahájit tak krásný den než snídaní u Paula. Objednali jsme si samé dobroty jako třeba briošku s malinami nebo sýrem a šunkou, ale co nás uchvátilo úplně nejvíc byly ty úúúúúžasné, křupavé a na jazyku se rozplývající croissanty! Ty jsme si museli ještě přikoupit, jak moc nám zachutnali.
A když jsme konečně dobaštili, vzali jsme si ještě s sebou na cestu krabičku plnou barevných makronek a vyrazili zase pojíst trochu kultury ještě před tím, než vstanou všichni ostatní turisté a slunce se do nás obuje v plné parádě. Takže jsme nemohli vynechat Karlův most a přes něj, že to vezmeme kolem Lenonovy zdi až na Petřín.
No jooo, ale to bychom nesměli zabloudit a po dlouhém drápání se do kopce zjistit, že vlastně jdeme úplně špatně a z druhé strany, takže jsme se vrátili a za nějakou chvíli jsme se napojili už na správný směr bohatší o nějaký ten první puchýřek. Řekli jsme si, že ale nejsme žádní žabaři a ku vrcholu Petřína se vydáme pěšky. No že jsem už v půlce funěla jak sentinel a rudla jako pořádně vyzrálý tomat, Vám ani radši popisovat nebudu.
Ale s odbíjejícím polednem, kdy nám slunce nic nadarovalo, jsme se konečně vydrápaly na vrchol a mohli se s chutí pustit do zasloužené makronkové odměny.
A když trochu povolila i má červeň z tváří, odvalili jsme se nacpáni sladkým cournout se zahradami. Rozhlednu jsem jako správný závraťář vynechala a cestou zpátky (už bez siláckých keců o žabařích) lanovkou jsem civěla do země, jen abych náhodou nezahlédla žádná "panorámata".
Pak už se nám pomalu zdálo, že jsme kulturně vyžití až až, takže jsme si to namířili jen kolem Národního divadla zpátky k Václaváku, s menšími zastávkami, třeba v MY na Národní, kde jsem si toho chtěla spoustu nakoupit, ale nakonec jsem byla vyvalená z toho, kolik tam toho vlastně je a nekoupila si zhola nic. Následovala zase menší načerpání sil poobědváním v Bageterii Boulevard a vzhůru do víru slev. Nevím, jestli jsem se nakonec vyřádila víc já nebo přítel, který si z krámů odnášel skoro srovnatelné množství úlovků jako já :-) Obešli jsme co se dalo a naše znavené a opuchýřované nohy snesly. Takže ještě před odjezdem jsme museli nabrat trochu kofeinové vzpruhy a vyvalili se na pohovku u cappuccina.

Příjezd před desátou s bouřkou v zádech nám ale nijak na skvělé náladě neubral, já si své nejopuchlejší nohy v životě (aneb ať žijí žabky!) doma naložila do vany studené vody a dnes to nevidím na žádné prudké pohyby. Teď se maximálně dobelhám k mrazáku pro domácí banánový nanuk a také že Vám popřeji krásný sváteční pátek. Zítra jsem tu jako na koni společně s úlovky z víru obchodů.

Přijměte mé srdečné gratulace, pokud Váš zrak doputoval až k tomuto poslednímu řádku a Vy mezi těmi všemi písmenky neusnuli nebo nepadli nudou :-)

23 komentářů:

  1. nuda to vůbec nebyla! máte můj neskonalý obdiv, v takovym dusnu jako bylo včera... moc hezké fotky! ale asi nejvíc jsem zvědavá na new in ;-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mít jiné boty tak teď možná tak neúpím, ale patří mi to :-D Děkuju :-)

      Vymazat
  2. Náhodou, moc mě bavilo tento příspěvek číst! A koukat na fotky...:) Ukážeš nám co sis koupila? A prosím, odkud máš tu krásnou tašku? Moc ti to na fotkách sluší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A pokud mi prozradíš odkud máš i ty šaty, budu ti moc vděčná! :)

      Vymazat
    2. Jistěže - šaty jsou z H&Mka za 349 a košík z Orsay, podobné ale vídám i jinde, třeba v Zaře nebo Ann Christine :-) Děkuji a úlovky Vám ukážu zítra :-)

      Vymazat
  3. náhodou, super článek! :)) a skvělý fotky, jste dobrý, že jste se takhle vydali všude pěšky, to bych asi nedala :D už jen ty nákupy zmáhají neskutečně! :) těším se na úlovky :)

    OdpovědětVymazat
  4. :) Tak to jste měli parádní výlet..! I když já bych to snad ani neuchodila! :D Jsem zvědavá na úlovky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S těmi občerstvovacími a klimatizovanými zastávkami to zas tak strašné nebylo, nožky si musí zvykat, ať se v Paříži moc neloudám :-)

      Vymazat
    2. Jé, já chci taky do Paříže!:D Kdy jedeš?:)

      Vymazat
    3. Za necelé dva týdny, už se těšíííím :-)

      Vymazat
  5. v takovém horku a po Praze? máš můj obdiv :) jinak taky jsem závraťářka a přes snahu spousty lidí jsem na Petřín nevylezla :D krásný outfit a těším se na úlovky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím kolegyni závraťařku, Petřín v úvahu nepřipadá vůbec, stejně jako třetí šprycle žebříku :-D Když ono si to slunko vymyslí, že bude prát zrovna, když je volno, ale nakonec to vážně nebylo zas tak strašné :-)

      Vymazat
    2. mě stačí občas i druhá :D hlavně, že jste si to užili :)

      Vymazat
  6. :D:D Posledně jsme měli dost podobný plán, daly jsme si oběd a v plánu byl Karlův most a Petřín, nakonec jsme před Karl. mostem zahly a šly se rozvalit na Střelák:D Ale zpátky už jsme to vzaly jako vy okolo divadla a Máje:D Holt jsme asi trošku línější:))) Moc se těším, co jsi ulovila v Topshopu, snad se tam během slev také ještě dostanu:) A moc ti to slušelo, taková městská elegance, moc hezký šatky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná jsme to měli udělat taky tak, mohla bych dneska alespoň došlápnout :-D Ty máš ale bystré oko, že Ti neunikla ta schovaná igelitečka :-D Na mě ty slevy byly ještě pořád moc malý, ale vybrala jsem si :-) Díííky Ti :-)

      Vymazat
  7. šatky super, na úlovky jsem moc zvědavá.. my na Václaváku nechali minuou sobotu 5000,- a kupodivu byla většina za manžela :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A pak že chlapi neradi nakupují :-) Díky Jani :-)

      Vymazat
  8. Tak to musel být úžasný den :) Závidím, že jsi přítele k něčemu takovému přemluvila. Ten můj by se mnou do Prahy nejel...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl, děkuju :-) Kupodivu jsem ani moc naléhat nemusela, je zlatý :-)

      Vymazat
  9. máš krásný outfit a určitě je super jít nakupovat s přítelem :) a těch dobrot? mhhmm

    OdpovědětVymazat
  10. hlavně, že jste si to užili! :) hlavně toho Paula ti závidím!

    OdpovědětVymazat
  11. článek se mi líbí, krásně se to čte :) je vidět, jak jste si to hezky užili a pochutnali si :) u Paula jsem ještě nikdy nebyla, ale návštěvu Prahy v létě určitě plánuju, tak si tam nějakou dobrotu dám, stejně tak i v bageterii :) a moc ti to slušelo, ty šaty ti pěkně sednou a na léto jsou určitě pohodlné:)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!