středa 25. července 2012

Paříž - den třetí

A nastává den třetí, bohužel zároveň poslední. Už po ránu to vypadalo, že počasí dostalo rozum, přivítala nás totiž dokonale modrá obloha, která nám dělá dokonalého parťáka hned při prvním focení v moderní čtvrti La Defence, kam jsme zamířili hned po ránu. A byl to vážně dobrý nápad, protože takhle tam bylo téměř liduprázdno, takže jsme si mohli vše v klidu prohlédnout a že je na co se dívat, můžete posoudit sami. Tam se člověk musí cítit jako v jiném světě a říkat si: "Jsem pořád ještě v Paříži?". Jsme!


 




Nemohli jsme nenavštívit ani obrovské nákupní centrum Le quatre temps, kam jsme zamířili hnedle po otvíračce, tedy na desátou a už tak se tam trousilo spoustu lidí. A co teprve o dobré dvě hodiny později, když jsme se s nákupními taškami v rukách proplétali davem. Nakonec jsme z tolika obchodů byli celkem unaveni, takže jsme si koupili obrovské kafe a šli si sednout pod Grand Arché pozorovat frmol (a uhýbat náletům holubů - něco pro mě a mou fóbii z nich). 

  

Dál naše kroky směřovaly zpátky do historického centra, konkrétně do Tullerijských zahrad. Sluníčko pálilo, takže většina návštěvníků byla různě vyvržena vstříc jeho paprskům po lavičkách, židlích nebo i po zemi. V jedné části zahrad se dokonce konala pouť, nebýt mých závratí, určitě bych uvažovala nad nějakou výškových atrakcí, ze které bych měla jistě nádherný výhled. 






Ale raději jsem se držela při zemi a zamířili jsme si to k Louvru. Já jeho návštěvu už absolvovala a můj přítel není zrovna milovník muzeí, takže jsme zasedli před pyramidu, nechaly se osvěžovat vodotryskem a odpočívat zmožené ťapky. 

Dál jsme se vydali podél řeky směrem před radnici, kde se konal nějaký festival, jak jsme si při procházkách v minulých dnech stačili všimnout. A všimlo si toho asi i daleko víc lidí, protože se tam už tísnil pořádný dav, ale to nám vůbec nevadilo. Podvečer strávený takto u příjemné hudby byl prostě parádní. 


Čas ale neúprosně ubíhal, takže jsme se museli zase odebrat jinam a to k řece, na místo odkud jsme odplouvali na večerní plavbu. No a to bylo krásné zakončení našeho třídenního putování. Prohlédli jsme si všechny pamětihodnosti zase z jiného úhlu a při zapadajícím slunci to byla naprostá idylka!




A pak už jen tradá domů... Tímto končím mé pařížské putování, zítra Vám ukážu, co jsem si s sebou přivezla, chcete? :-)

31 komentářů:

  1. Fotky Téra, Fíla a oblouk v La Défence prostě luxusní. Ty kalhoty ti moc sluší. Perfektní třetí den a Paris ;) Těším se na pařížské úlovky :)
    PS: Děkuji moc za milý milý komentář. Nemám o sobě moc valné mínění, tak jsem ráda, když někomu to, co dělám přijde pěkné.

    OdpovědětVymazat
  2. Šup sem s fotkama úlovků! ;) :) Jinak vážně nádherné fotky a už z nich je patrné, že jste si výlet užili! A tak to má být! Já můžu jenom tiše závidět! :D

    OdpovědětVymazat
  3. úplně jiná Paříž než v centru, že?:) a moc ti to sluší, ty růžovky nemají chybu! :)
    vidím, že pařížští holubi mají stále stejné oblíbené místo :D
    v tom nákupním centru jsme se sestrou strávily jedno deštivé dopoledne, v jednom velkém obchodě jsem si pořádně nakoupila, ale už bohužel nevím, jak se jmenoval, jen vím, že u nás není a líbilo se mi tam snad všechno:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, je to tam úplně jiný svět, no :-) Děkuju Ti :-) Ti holubi mě vážně štvali naprosto všude, jsou tak otravní, hrůza... My tam nebyli ve všech obchodech, některé se mi zdály až moc luxusní a taky bych tam musela být ještě teď, abych to stačila všechno, že jo :-D A nemyslíš New Look? Tam se mi toho taky líbilo hrozně moc a štve mě, že ho tu nemáme.. Hlavně ohromný výběr bot, kabelek, doplňků...

      Vymazat
  4. První fotka je skvělá!:)) Těším se na úlovky:)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné fotky, s přítelem Vám to moc sluší :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mám dotaz: takhle po absolvování všech tří dnů, zdála se ti ta doba dostatečná na rychlou pohlídku Paříže? :) Jako že prodloužený víkend stačí plus cesta? Mně se tam tááák líbí, teda z fotek :D A moc ti to sluší, vypadáš šťastně :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To, co jsme měli naplánováno, jsme stihli a ještě zbylo na odpočinek. I když v Paříži bych trávila nejradši mnohem déle času, tak takhle na tři dny je to podle mě optimální :-) Takže určitě do toho jdi! :-) Když překousneš cestu autobusem, která nakonec není zas tak hrozná, přece jen přes noc jsi tam, tak to celkově vyjde i na přijatelný peníz :-)

      Vymazat
    2. Moc děkuju za odpověď, teď máme v plánu Vídeň, tam je výhoda toho, že je o hodně blíž. A potom jestli teda zbydou i penízky, tak na podzim do Paříže, fakt jsi mě hrozně navnadila :))

      Vymazat
    3. Taky přemýšlím alespoň o jednodenním výletem tam, tak si počkám na Tvoje zážitky, pokud se s námi o ně podělíš :-)

      Vymazat
    4. tři dny jsou na Paříž málo, ale to asi i tři týdny, měsíce nebo roky. já to město miluju, byla jsem tam taky na tři dny a je to podle mě hodně RYCHLOU prohlídku akorát. a když jsme u těch trojek, Paříž si zamiluješ tak po třech milisekundách (tedy jestli neexistuje ještě menší jednotka času). :))

      Vymazat
  7. Super fotky, moc ti to s přítelem sluší a těším se na tvé úlovky! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ta první fotka je bombová Tery!! Já doufám, že Paříž vyjde na podzim, hrozně bych chtěla!:-) Těším se na úlovky!:-)

    OdpovědětVymazat
  9. skvělé fotky, obzvlášť ta první ;-) a ty růžové kalhoty jsou super, moc Ti sluší!!!
    a rozhodně bych ráda viděla, co sis přivezla ;-)

    OdpovědětVymazat
  10. nejkrásnější outfit! a pochlub se, jsem zvědavá, co te zaujalo ve francouzských obchodácích!:)

    OdpovědětVymazat
  11. Krasne! Hned bych take jela ale me nevyhovuji tyhle vylety jakoze tri dny a projdete vsecko... potrebovala bych na to mnohem vic casu... (mozna se mi to jen zda takove hekticke a nebylo tomu tak, co ja vim ) ... :-) uvidim co cas prinese :-) mozna taky nakonec pojedu jen na tri dny.. ale odrazuje me ta cesta autobusem :-D ne ze bych nemohla usnout, to ja usnu hned ale nedela mi to uplne dobre... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych tam byla nejraději déle, ale na to základní to nakonec stačilo v klidu, hlavně jsme se nikam nehnali, program si volili podle sebe tak, aby to právě hektické nebylo, takže pokud to tak působí z článků, tak to tak ve skutečnosti nebylo :-) A cesta nakonec tak hrozná taky nebyla, dá se to přežit a Kinedril to jistí :-)

      Vymazat
  12. vyzerá to tam úžasné! si krásna! uži si to tam :)

    OdpovědětVymazat
  13. No nádhera :). Hned ta první fotka je strašně povedená :). Já určitě chci vidět, co sis přivezla :). Kolik vás ten výlet stál, Teri? To by mě docela zajímalo, taky bych ho totiž ráda podnikla :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zítra a děkuju :-) Zájezd na jednoho stál myslím 2290 + nějaké příplatky za dvoulůžkový pokoj a sociální zařízení na pokoji, s tím že ten hotel byl naprosto bezchybný, všude čisto, snídaně skvělé, no za tu cenu paráda. A ceny v Paříži nejsou nijak přemrštěné - třeba palačinka na ulici od 2€, menu v restauraci o třech chodech od 10€, takže Ti to můžu jedině doporučit :-)

      Vymazat
  14. krásny výlet s krásnymi fotkami :)

    OdpovědětVymazat
  15. Vypadáš strašně šťastná, moc ti to přeju! :))) Ty kalhoty jsou naprosto parádní a strašně se mi líbí ta fotka tebe v obchoďáku, má v sobě nějaké kouzlo.

    (Náletníci holubi? Mám z toho hrůzu, jenom když na ně pomyslím!!!)

    http://svetpodles.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. Skělý, taky bych hned jela a sluší vám to :)

    OdpovědětVymazat
  17. Terezko! Nedělej nám "chutě", La Defense miluju, tam bych chtěla pracovat.. V tom obchoďáku jsme byli taky a nemohly jsme potom s kamarádkou najít východ k La Grande Arche a tak jsem se ptala nějakého podivného černocha svou lámanou "francouzštinou". :D

    ty kalhoty jsou bezva, odkaď je máš, nějaké takové hledám. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už žádné chutě, neboj :-) My tam taky chvílema bloudili, ale ještě že jsem měla svého navigátora, ten vždycky našel správnou cestu. A kalhoty mám ze slev z HMka :-)

      Vymazat
    2. tak já nevím, byla jsem v milionu krámů a prostě N I C! ach jo. :D

      Vymazat
  18. my sme mali zase predposledny uprsany a to sme chceli z modernej stvrti ist do disneylandu...no aspon sme usetrili na vstupnom, a vynahradila som si to sephorou:D

    OdpovědětVymazat
  19. Super že se počasí umoudřilo..:) Mělas krásný pobyt v Paříži a neříkej, že se netěšíš domů..;)

    OdpovědětVymazat
  20. Úžasné fotky! A moc ti to sluší! :)

    OdpovědětVymazat
  21. Ta první fotka je nejlepší! :D Ten výraz!

    OdpovědětVymazat
  22. Krásné fotky, taky jsem byla v Paříži,ale jen se školou. Moc ti to sluší =)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!