pondělí 16. července 2012

Se šarmem Pařížanky

Obvykle se tu nad knihami nijak zvlášť nepozastavuji, ale včerejší odpoledne strávené s jedním báječným titulem mě nutí udělat výjimku! Do ruky se mi totiž dostala ta tolik opěvovaná kniha SE ŠARMEM PAŘÍŽANKY, Průvodce stylem od Ines de la Fressange. Musím říct, že jsem se na ní klepala už hodně dlouhou dobu a také jí přečetla během chvíle jednoho odpoledne, tak moc se mi líbila! A ráda bych se o to s Vámi teď podělila.

Knížka není moje, ale zapůjčená, takže jsem se jí původně chtěla dotýkat jen v bílých rukavičkách a listy jsem obracela co nejopatrněji. Jediným mínusem na ní totiž vidím asi vazbu, která se mi zdá dost křehká, s každým otočením stránky jsem se totiž bála, že se rozlepí. Ale naštěstí se tak nestalo. Moc se mi líbí, jak je psána s nadhledem, lehkostí a vtipem, celý ten dojem doplňují ještě vtipné a trefné ilustrace a celkově je design knihy oku moc příjemný.

Obsah je dělen do čtyř hlavních kapitol, z nichž se mi nejvíce líbila první polovina - Oblékněte se jako Pařížanka a Kráska večera. Další dvě U mě doma a Inesina Paříž byly také skvělé, ale bohužel pro mě ne tak snadno převeditelné do reality. Snad jen pár slov k jednotlivým z nich:


1. Oblékněte se jako Pařížanka - v čem je ta legendární pařížská móda vlastně tak jedinečná, pár bodů, které dokáží nasměrovat k dokonalému stylu, dát návod k úspěšným nákupům, říci, co ve Vaší skříni nesmí chybět nebo jak být prostě a jednoduše šik. To všechno podané nenásilnou formou, žádné módní diktáty s tím, že musíte nosit přesně to a ono, jen inspirace, jak vypadat a hlavně cítit se dobře třeba i bez zruinovaní konta. Já osobně po přečtení těchto stránek nutně musím mít tmavě modrý svetr, mokasíny, pánské hodinky a spoustu dalších věcí a nepochopitelné se zdá, jak jsem bez toho všeho mohla vůbec existovat :-)

2. Kráska večera - která z nás netouží být krásná a stránky téhle kapitoly ukáží, v čem tkví krása nejen Pařížanek, ale může to být i naším tajemstvím. Třeba úsměv, dostatek odpočinku nebo procházku na čerstvém vzduchu neprodává ani ta nejluxusnější parfumerie či salón, ale nadělají největší parádu.

3. U mě doma - příbytek jako klícku v jednoduchých úpravách interiéru, klidně i s minimem prostoru, hlavně s osobitým kouzlem... Vždyť víme, že všude dobře, doma nejlépe.

4. Inesina Paříž - mít tak moře času, neomezené konto a sedmimílové boty a moci projít všechna ta kouzelná místa, o kterých autorka tak básní. Sice mi na to třídenní blížící se výlet do Paříže stačit vážně nebude, ale určitě vím o dalších skvělých místech, kam moc ráda podívám - aneb tipy na obchody, restaurace, kavárny, hotely i místa, kam (nejen) s dětmi v Paříži.

Každá kapitola obsahuje nejen praktické rady, ale i konkrétní tipy na obchody s přesnými adresami, telefonními kontakty či webovými stránkami, díky kterým můžeme v Paříži nakupovat kdekoli a kdykoli. Připraveno je místo pro poznámky i věnovaní nejlepší kamarádce.


Zkrátka takhle kniha mě v žádném případě nezklamala a jakkoli jsem čekala, že bude skvělá, tak mé očekávání jen potvrdila a mohu směle tohle počtení doporučit i Vám. Už jste jí také četli? :-)

19 komentářů:

  1. Já jí mám a také jsem jí celou rychle přečetla, cestou z Prahy, kde jsem si jí koupila, takže doma už jsem jí jen uložila do knihovny:))

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, o té knížce jsem nikdy neslyšela, budu po ní muset zapátrat, vypadá zajímavě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, říkala jsem si, že se tu budu už asi hodně opakovat, protože jsem na ní četla samou chválu už na víc místech :-)

      Vymazat
  3. ta vypadá skvěle! píšu si do svého need-to-buy listu! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě stojí za zaznamenání na takový seznam :-) Nebo minimálně za nahlédnutí v knihkupectví :-)

      Vymazat
  4. Páni, o té knížce jsem nikdy neslyšela, budu po ní muset zapátrat.

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to docela čtivě, kouknu po ní :)

    OdpovědětVymazat
  6. tuhle knížku bych si přála, vypadá skvěle, v ELLE z ní bylo pár úryvků a zaujala mě už tam:) ale škoda, že nevyšla před už rokem, když jsem se chystala do paříže:D

    OdpovědětVymazat
  7. už jsem o ní slyšela snad tisíckrát, musím si jí konečně přečíst. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Musím se po ní někde poohlédnout, už velmi dlouho mě taky láká :)

    OdpovědětVymazat
  9. A já si jí zrovna dnes koupila, a to jsem ani tvůj článek před tím nečetla. :) Líbila se mi už u Vivi, ale až dnes jsem se dostala do knihkupectví a poslední zabalená tam na mě čekala. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé tak to je dobrá náhoda, tak ať se líbí, i když to je asi zbytečné přát :-)

      Vymazat
  10. šikovná kniha ... taká by sa zišla :)
    http://purpurovalastovicka.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  11. Jsem moc ráda, že o ní píšeš! Četla jsem několik recenzí od čtenářek a byli tak rozporuplné, že jsem se nedokázala rozhodnout, zda do ní chci investovat...a když to tak čtu... asi nebudu váhat :P

    OdpovědětVymazat
  12. Já jsem ji začala číst na dovči a doma budu určitě pokračovat ;)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!