pátek 27. července 2012

Vánoce v létě

Nee, už žádné další dárky bohužel nemám, jen letní úpravu typického vánočního pokrmu. Tedy pokud míváte kapra s bramborovým salátem - my ano.... Jéééé, jaká dobrota to je. Ale uznejte, že do tohohle parna se hutný majolkový salát a smažená ryba v trojobalu příliš nehodí. Takže jsem si nedávno připravila trochu odlehčenou verzi - lososa s citronovým pepřem a lehký bramborový salát, žádná majonéza, jen dijonská hořčice a trochu zakysané smetany.

Použila jsem: filety z lososa, citronový pepř, sůl, brambory, jarní cibulku, kyselé okurky, dijonskou hořčici, zakysanou smetanu

Brambory pečlivě umyjeme, pokrájíme na kousky a ve slupce uvaříme. Necháme mírně schladnout a smícháme s nasekanou jarní cibulkou, pokrájenými kyselými okurky. Přidáme podle chuti hořčice a asi lžíci zakysané smetany na zjemnění. Ochutíme solí a pepřem. Salát můžeme podávat ještě vlahý nebo i druhý den za studena.
Lososa osušíme papírovou utěrkou, ochutíme citronovým pepřem a solí a na pánvi opékáme z obou stran.


Žádná věda, jen takové lehké a rychlé letní jídlo... Na vzhled talíře příliš nehleďte, mě se ten losos ještě nějak mrskal a na pánvičce se rozlomil, mrcha. Ale chutnal výborně. Co vůbec Vy a ryby, dopřáváte si jich pravidelně? :-)

13 komentářů:

  1. Já lososa miluju, je to moje nejoblíbenější ryba. Hned bych si ho dala, jak ho tu vidím :) Škoda jen, že ho doma nekonzumujeme tak často..

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je skoro stejné jako to co jím na Vánoce já...Je to právě losos a k tomu domácí těstoviny, kapra nevyhledávám...:)

    OdpovědětVymazat
  3. Lososa jsem měla zrovna předevčírem a teď jsem dojedla tuňáka. Mám dojem, že tady v ČR se vůbec ryby jí málo :(

    OdpovědětVymazat
  4. Lososa miluji a vypadá to krásně:) Náhodou my jsme si dělaly před pár lety s kamarádkami Vánoce 24. července...ozdobily palmu, pustily Mrazíka, místo šperků řetězy na stomek...:D A jako dárky jsme si dávaly věci, které už jsme nepotřebovaly nebo už nám nebyly:)

    OdpovědětVymazat
  5. Mňam, lososa bych si dala hned. :) Ryby se snažím jíst pravidelně alespoň 2-3x do měsíce. A ten tvůj salát vypadá dobře.

    OdpovědětVymazat
  6. Kdyby měli v obchodech lepší výběr ryb a mořských plodů a také v lepší kvalitě, tak bych je jedla každý den. Ale takhle si dám občas lososa, ale to je tak vše :( U moře si to vynahrazuji! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Lososa miluju, ale nejradši ho mám v podobě tataráku nebo jako uzené plátky, mňam, to bych nejradši jedla od rána do večera:D

    A na vánoční večeři se těším celý rok. Tyhle Vánoce mamka přišla s tím, že udělá kapra v troubě, ať je zdravější, protože si myslela, že mi tím udělá radost...tak jsem jí vynadala,ať nevymýšlí blbosti, protože se celý rok těším na to pořádně mastný jídlo!:D

    OdpovědětVymazat
  8. Hm, losos. A já za pár minut odcházím do práce, do kebabu. Tys mi udělala chuť na takovou delikatesu a já budu stát u tyčky s masem, na který nemám ani pomyšlení :D:D

    http://svetpodles.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Já ryby miluju, hlavně teda ty mořský... lososa mám zrovna moc ráda, úplně jsem na něj teď dostala chuť :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!