sobota 11. srpna 2012

Dobrota ze sušenek Oreo

Holčička v reklamě nám docela dlouhou dobu stále dokola ukazovala, jak jsou Oreo sušenky dobré, zvlášť když se omlékují, to její "mňam" mě vždycky dokázalo nalákat. Ale nedávno jsem pro tyhle sušenky našla dalšího využití - příteli jsem z nich upekla cheesecake. Opět musím dodat, že se nejedná o pravý a plnohodnotný cheesecake, protože jsem k jeho přípravě použila tvaroh, ale vůbec to nebylo ke škodě, přítel se totiž tvářil, že mu šmakuje docela dobře, když ho během pár dní zvládl celý spořádat a to je hlavní :-)



Použila jsem: 2 tučné tvarohy, 1 odtučněný tvaroh, 3 vejce, 2 bílé čokolády, asi 340 g sušenek Oreo, 2 lžíce másla, borůvky na ozdobu
 

Sušenky jsem oddělila, stranou seškrábla nožem jejich náplň a už suché sušenky v několika igelitových pytlících roztloukla paličkou na maso (nechtěl se mi vytahovat mixér). Drť jsem smíchala s rozehřátým máslem a vmačkala do formy, poté pekla asi 7 minut při 200° a nechala vychladnout. Mezi tím jsem si připravila krém - náplně ze sušenek jsem smíchala s tvarohy, vejci a rozehřátou bílou čokoládou a vyšlehala. Vlila jsem na sušenkový základ a pekla asi 50 minut při 160° (v troubě jsem měla při pečení umístěnou nádobu s vodou, aby se koláč nevysušil). Po upečení byly okraje zlatavé, ale střed se stále mírně třásl. Nechala jsem zchladnout a uložila do ledničky, kde by měl koláč tuhnout nejlépe přes noc, minimálně tak tři hoďky. Nakonec jsem jen ozdobila borůvkami a bylo hotovo.


Podle mě se chuť borůvek k bílé čokoládě docela dobře hodí a co mě baví obzvlášť je ta černočerná barva sušenkového základu, která hezky kontrastně vyniká se samotným světlým krémem. No sama jsem měla co dělat, abych příteli jeho dárek neujídala... Sice to není typický narozeninový dort, ale já si stejně na ty hutné krémové dorty moc nepotrpím, zvlášť uprostřed léta. Co Vy? :-)

19 komentářů:

  1. Ó! Takový dort by se mi taky líbil!

    Krémové, typické narozeninové dorty taky nemám ráda (v létě, v zimě, nikdy). My si v rodině dáváme medovník nebo harlekýna :) (Teď mám docela chuť na NĚCO a přemýšlím, jestli si nezaběhnu do cukrárny :D )

    http://svetpodles.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. mňááám! já takovéhle sušenky vůbec nejím, ale tohle využití zní dost lákavě! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam, to vypadá krásně :) hmmm...zítra mám svátek, že bych si k němu nadělila dortík? :) Díky za tip, tvé recepty jsou vždycky skvělé!

    OdpovědětVymazat
  4. Ummmm! ten bych snědla na posezení celý :D ty sušenky jsem sice nikdy neměla, ale umím si představit, jak chutnají. A někdo mi říkal, že v naší místní cukrárně dělají ze sušenek oreo něco jako milkshake nebo cosi, prostě rozdrtí to bílé, přidají bílou čokoladu a nevím co ještě, ale udělat ze sušenek nápoj, to musí být dobrota.

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem asi jediná, komu Oreo nechutnají, kdyby to nebylo jídlo, tak řeknu, že jsou fuj :D Ale třeba s Bebe sušenkama si ten dort představit umím :))

    OdpovědětVymazat
  6. Ja tie sušienky ani neskúsila ... ale tá torta vyzerá tak dobre ... že by som si dala povedať a ako priateľ by som ju asi tiež zjedla celú

    OdpovědětVymazat
  7. MŇÁÁÁÁÁÁÁÁM! Já chci! :D miluju orea a nejlepší je, jak je od nich pak každej černej-zuby, pusa, okolo pusy :D

    http://theblondetime.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Mňaam! Vypadá nádherně! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadá mňamózně:) Mě ta holčička od ochutnání Orea odradila, je mi strašně nesympatická:D

    OdpovědětVymazat
  10. hmm, vypadá to opravdu skvěle! :-) zajímavý nápad!

    OdpovědětVymazat
  11. mňaaam....



    toto niekedy vyskúšam, ďakujem za nápad



    príd na giveaway: littlecurlykate.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  12. Mňam, vypadá úžasně! :) U mě až tolik nezáleží na typu dortu, ale nemám ráda příliš sladké.

    OdpovědětVymazat
  13. Škoda, že to nevidíš, ale z tvého dortu mi málem ukápla slina.:-D Si šikovná, dort se ti moc povedl. Taky už chci nějaký čas zkusit cheesecake z Orea, ale zatím jsem se k tomu nedostala. Děkuji za popud.;-)

    OdpovědětVymazat
  14. Teeda, vypadá skvěle... škoda, že narozeniny už jsem měla nedávno... :(

    OdpovědětVymazat
  15. Ty jsi prostě úžasná přítelkyně :)

    OdpovědětVymazat
  16. tak tenhle dort bych péct nemohla...u pečení bych ty Oreo pořád ujídala, až by mi nezbylo ani na ten korpus :DD vypadá krásně, jsi prostě kuchařka a přítelkyně na jedničku:)
    a ty hutné krémové dorty nemám vůbec ráda, jediný co jsem z nich vždycky měla ráda byly marcipánový kytičky nahoře:D

    OdpovědětVymazat
  17. já bych tedy ale nepoužila Oreo, jsem asi jediná na světě, ale nemám je vůbec ráda. :D připadají mi jako uhlí, vždycky mi očerní zuby těmi pitomými drobečky, na které se rozpadají.

    jinak ale vypadá skvěle.;)

    OdpovědětVymazat
  18. to zkusim, pritel miluje Oreo ! :))

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!