neděle 5. srpna 2012

Dudláj dudlájda!

Byli jsme na víkend v ráji - Českém ráji. Mám za sebou tři dny zalité sluncem strávené v hotelu poblíž Jičína, krásného pohádkového města. Výletili jsme, sic nám síly stačily a Vám z našich toulek můžu přinést pár fotek.

Pokud někdy poblíž Jičína pojedete, určitě se tam zastavte. Alespoň já mám centrum města moc ráda - náměstí s podloubím, krásný park nebo věž, ze které si jedinci bez závratí jistě vychutnají rozhled do kraje. Usídlilo se tu i pár pohádkových bytostí a když budete mít kliku, můžete potkat i Rumcajse..


Ale pokud jeho ani Manku neminete, jistě Vám zpraví náladu dobré jídlo. Takového jsme si my dopřávali v restauraci Divá Bára, která sídlí hned kousek od náměstí na pěší třídě. Příjemné posezení ve dvoře, kde se na stůl stojí pomalu fronta, napovídá, že tady to asi umí. A taky že joooo - bohužel jsme tedy neochutnali pověstné tankové pivo, ale i můj pšeničný Fénix chutnal výborně a co teprve ta argentická kravka! Já si na ní pošmákla v burgeru a přítel si dal ten hovězí pupek pěkně medium a oba jsme se oblizovali až za ušima.....


Neminuli jsme ani Prachovské skály, ale tam se o mě pokoušel amok, takže nejen že jsme se vyhnuli skále, co je pěkně špičatá (abychom nespadli do píííísku a svou rodnou vííísku.....), ale později i všem, protože kombinace výšin a úzkých uliček mezi skalami mi nedělalo úplně dobře a svobodně jsem se nadechla až v otevřeném prostoru. Takže už všichni vědí, že Téra horolezkyní nikdy nebude... No však vidíte sami můj umučený výraz.



Při hledání Rumcajsovi jeskyně mi už bohudík šouflo nebylo, i když nám ta mrška dala pěknou práci, než jsme ji objevili. No samozřejmě jsme ho nezastihli, bodejď by jooo, když si to trajdá v Jičíně po náměstí :-)


Ještě že jsme si ale po takovém trajdání mohli dosytosti odpočinout po příjezdu do hotelu. Neminulo nás cachtání ve vířivce nebo bazénu.


Ale zazvonil zvonec, přišla neděle, výletu je konec a teď se jen vrhnout na ten nechutně naditý kufr (proč si toho beru vždycky tolik?!) - nesnáším vybalování! Jaký víkend jste měli Vy? :-)

35 komentářů:

  1. Český ráj mám moc ráda, hodně jsem tam jezdila jako malá, Trosky jsou podle mě nejhezčí zřícenina u nás:)
    a ten hamburger vypadá lákavě, ne jak ty chudinky z Mekáče:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My už tentokrát Trosky nestihly, protože jsme ještě dneska objížděli jiné zámky, ale zase příště :-) A to máš recht, v tomhle burgeru byl takovej flák masa, ne nějaká namletina, co dobytek viděla jen na krabičce :-D

      Vymazat
  2. Tvůj výraz u skal nemá chybu :DDD!
    vypadá to jako super "dovča"! a tu vířivku závidím :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám tu ještě mnohem zoufalejší fotky, ale to bych vypadala jako ještě větší padavka (jestli to ještě jde) :-D

      Vymazat
  3. Jé, to jste si museli užít :) Vypadá to moc fajn, v Českém ráji jsem ještě nikdy nebyla.

    (Jo a vybalování taky nesnáším!!:) )


    http://svetpodles.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Ty si teda užíváš, jsi samý výlet! :)) Taky bych chtěla :D V Jičíně jsem byla naposledy jako malá, když jsme tam vystupovali na akci Jičín, město pohádek :) Já jsem hrála Lucifera a bylo zaplněné celé náměstí :D Krásný to bylo, nechápu, že jsem tenkrát neměla trému, dneska bych to už nedala :D
    V těch Prachovských skalách musí být v létě strašně příjemně! Tam jsem taky nebyla ani nepamatuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, to já bych výletovala pořád :-) Na město pohádky jsem se vždycky chtěla hrozně podívat, jsem takový zastydlý dítko, takže to by bylo něco na mě :-D Ty si ale musela být krásný Lucifer :-) No mě v těch skalách moc příjemně nebylo, ale kdybych nebyla takový závraťářský posera, tak by se mi tam jistě moc líbilo :-D :-)

      Vymazat
  5. Tož každá správná baba si toho vždycky bere víc než potřebuje :) Vypadá to na moc fajný výlet. Taky se s přítelem na něco podobného chystáme v září ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, tomu pocitu, když si nemůžu vybrat nejmíň z pěti možných variant, v čem jít na snídani, se nechci vystavit :-D Díky, Evi :-)

      Vymazat
  6. Tak to jste teda měli vydařený víkend! Ani nevíš jak ti to závidím! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však si snad zase brzy u sklenky o tom všem povykládáme, ne? :-)

      Vymazat
  7. Ten burger vypadá úplně nejlíp! :D musím někdy změnit naše grilování klasické krkovice na grilování něčeho do burgru. Protože jsi mi právě udělala chutě.

    OdpovědětVymazat
  8. Česká ráj mám ráda a Jičín spjatý s pohádkovými akcemi a trhy s květinami, na které jsme jezdili babi a dědou. :) a na to jaký jsem poseroutka, miluju právě Prachovské skály - a Tvůj výraz nemá chybu.. :D

    OdpovědětVymazat
  9. Moc pěkný fotky, my tam byli na dovče před 2 lety, miluju Trosky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Jani :-) My to už na Trosky bohužel nestihli, příště :-)

      Vymazat
  10. Moc hezké fotky. Ty dlouhé šaty ti neskutečně sluší! :) Díky za tip na výlet.
    Já víkend strávila na svatbě, pak procházkou po Varech a zakončila to koupáním na přehradě. Bude urfčitě nějaké info o tom na blogu. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Veru, připadám si v nich vždycky tak princeznovsky, takže na takové výlety je mám nejradši :-) Článek si určitě moc ráda přečtu :-)

      Vymazat
  11. Terinko, vidím, že se o prázdninách ani na chvíli nenudíš a sotva jsi přijela z cizích koutů, už tě zase máme na dalším výletě. To mě baví, to mě těší! Tak užívej dál a ať pořád tak krásně záříš jako na dnešních fotkách ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak, i u nás je na co se dívat, takže brzy hurá na další výlet :-) Díky Ti, Vivi, za milá slova, kdo by po nich nezářil :-)

      Vymazat
  12. Tvůj článek mě jako rodilou Jičíňačku moc potěšil. Jsem ráda, že se ti u nás líbilo a taky ti tu chutnalo. Do Divé Báry se chystám zrovna zítra, tak jsi mě pěkně naladila. :D Moc dotaz - v jakém hotelu jste byli ubytovaní? Ty fotky jsou moc pěkné, jen nemůžu přijít na to, odkud jsou... Díky.
    Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Pavlo, moc děkuju za komentář. Líbilo se nám u Vás moc a zítřejší oběd/večeři nebo na co se chystáš do Divé Báry Ti tak trochu závidím a přeju dobrou chuť :-) A ubytovaní jsme byli v hotelu Prostřední mlýn v Železnici, taková velká samota, no :-)

      Vymazat
  13. Jůůů,vy jste se teda měli krásně a ještě ti to moc slušelo :) A zmučený pohled ve skalách mě pobavil, ale jde vidět, že to prostě vážně není tvůj šálek čaje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Ivetko, jooo a to máš recht, už jen pěkně při zemi :-)

      Vymazat
  14. No vypada to na skvely vylet, hned bych si taky takhle vyrazila po CR...treba na Sumavu:) A ty dlouhe saty jsou uuuuplne nej, moc Ti slusi!

    CHIC SICILY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych Tvými výlety nepohrdla :-) Děkujuu :-)

      Vymazat
  15. pekné fotky :) milujem výlety po Česku a aj tak po Slovensku

    OdpovědětVymazat
  16. taky sme tam byly asi 3 roky zpátky je tam parádně :) zajely jsme pak i do Babiččiného údolí tam bylo krásně :)

    OdpovědětVymazat
  17. .. moc ti to na těch fotkách sluší. Přiznám se, ale že v Jičíně jsem nikdy nebyla, třeba jsi mě právě inspirovala a zajedu se ta podívat. ;) Ty tvoje šatičky jsou náramně krásné. ;)

    OdpovědětVymazat
  18. Jejej :) kdopak to k nám do města zavítal. Jsem ráda, že se ti tu líbilo.. Je smutné, že jak tu bydlím dlouho, nedokážu ocenit tu krásu okolí.

    OdpovědětVymazat
  19. Super fotky, moc ti to na nich sluší:) Český ráj je moc pěkný, také jsme tam byli s přítelem přes prázdninami a užili jsme si to:) kde jste vůbec byli ubytováni? My jeli přes tento web http://www.topsleva.cz/pobyty/cesky-raj a spokojenost, ale možná příště budeme uvažovat o ubytování i s jídlem, moc se mi poté už nechtělo vařit:D

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!