sobota 25. srpna 2012

Mazánci

Je sobota, tak co se tady dneska takhle společně namazat, co říkáte? Přidat se mohou i mladiství, naše mazání bude mít pouze a jenom blahodárné účinky.... Dnes tu budu totiž líčit své dojmy ze svých nejoblíbenějších pleťových krémů, jsou to zkrátka moji mazánci do slova a do písmene! A máte občas hluboko do kapsy nebo jen prostě neradi za krém vydáte více jak třeba za 4 litry benzínu, tak tady jste správně - ve většině případů totiž s cenou nepřelezeme stovku...


A jako Alverde a taky "Au, au, au - ta moje zbědovaná pleť" - tohle už z mých úst po začátku používání denního krému na citlivou pleť Alverde už nikdy nezaznělo. Zklidňuje podrážděnou pokožku a zbavil mě protivných, přesušených a loupajících se míst kolem nosu a je mým každodenním ranním společníkem. Nanáším ho po ranním čištění pleti, chvíli posečkám, než se vstřebá a můžu s klidem "makeupovat". Stačí ho opravdu málo, chvíli mi sice trvalo, než jsem dokázala odhadnout postačující množství, ale vážně už malé množství krásně promastí a zvláční celý obličej i krk. Má lehkou konzistenci s typickou alverdovskou přírodní vůní, která někomu nemusí být po chuti, já si na ni s pár použitími zvykla. Naprosto mi vyhovuje pro letní období na mou sušší pleť, proto si myslím, že se snese i s pletí mírně mastnější. No a nakonec jen dodám, že je k sehnání v DM drogerii jako celá značka Alverde za cenu kolem 65 Kč.


A pomalu se dostáváme k oblíbené Ziaje, která už v mé kosmetické sbírce čítá nějaký ten kousek a nutno podotknout, že všechny jsem si zaplatila z vlastní kapsy - to jen tak pro pořádek. Začnu měsíčkovým pleťovým krémem (o kterém jsem se zmiňovala už tady) a tak jen pár hlavních bodů k zopakování. Krém s příjemnou vůní a hutnější konzistencí, který vyhovuje suché pleti, hodící se spíše na noc, s rychlým vstřebáváním, dobrou hydratací a nízkou cenou - to je přesně on.


A přecházíme k tolik omílané řadě s kozím mlékem. Ano, ano, kozy učarovaly i mě, já nevím, proč jsem nad touto řadou nejprve ohrnovala nos, když jsem ji potkávala v drogérii. Vážně jsem si představila smrádek kozího mléka a chuť k nákupu byla ta tam. Ale nevyzkoušet tyhle krémy by byla vážně škoda, jsou mými velkými oblíbenci. Denní krém jsem si pořídila jako první a už ho na dlouhou dobu nedala z ruky, skvěle mi vyhovoval pro chladnější období, kdy jsem ho po ránu nanášela pod makeup a vydržel mou pleť dlouho hydratovat, takže si ho na chladný podzim dost možná zase pořídím.


A otázkou času už bylo jen, kdy si pořídím ještě krém noční, který mě také rozhodně nezklamal. Má o poznání hutnější konzistenci (možná ještě o něco hutnější než krém měsíčkový), ale i tak se roztírá dobře. I když jsou oba krémy určeny pro pleť suchou náchylnou k tvorbě vrásek, což bych ve svých dvaceti letech ještě asi příliš řešit nemusela, přesto jsem si je oblíbila a cítím se s nimi tak trochu "jištěná" (zní to uhozeně, když to po sobě čtu :-D). Zkrátka a dobře, pleť mám po jejich použití vždy krásně hebkou a vypnutou a aplikaci jsem si oblíbila zvlášť na oční okolí. Ještě ráno úplně jásá z jeho večerního použití. Za sebe Vám mohu všemi deseti doporučit i tenhle, koupila jsem ho za cenu kolem 60 Kč.


Od Ziaji k Balee, takže peněženka stále jásá. A nejen ona. Tenhle lehký krém z řady Balea Young mohu doporučit i pleti normální i mastnější. Sama po něm sáhnu v letních měsících, má totiž i krásně letní ovocnou vůni, která, uznávám, může někoho praštit přes nos, ale já z ní cítím sladké broskve a to já můžu. Navíc má pěkný bytelný skleněný obal, čímž se mezi všemi těmihle plasťáky tak trochu vyjímá. Opět je vhodný jako podklad líčení a dobře hydratuje. Dodám jen že je ke koupi opět v DM drogerii za cenu (kterou si už jako obvykle nepamatuji přesně) okolo 60 Kč.


A posledním krémem, který bych Vám ráda přestavila, je ošetřující krém Aknea, který se může pochlubit označením Bio produkt. Používám ho k lokálnímu ošetření problematických míst, které mě čas od času nepotěší svou nemilou návštěvou. Večer ale pupínek natřu a ráno už jsou jeho účinky znát, jistěže problému nezbaví na dobro, ale určitě ho viditelně zmenší. Mám k němu snad jen jednu výhradu a tou je vůně, která mému rozmlsanému nosu příliš nelahodí, ale zase na druhou stranu chvilku po nanesení není už vůbec znát. Popravdě už přesně nevím, jak jsme k němu přišli, našla jsem ho totiž doma a hned se ho chopila, ale prý byl jako dárek k nějakému nákupu. Nevadí, já ho ale "vygůglila" a zjistila, že jeho cena se v internetových obchodech pohybuje kolem dvou stovek a to třeba rovnou zde.


Tak ať už se dnes namažete čímkoli, přeji Vám, ať to má jen a jen pozitivní výsledky. Já například budu trávit den ve stánku s občerstvením na fotbalovém turnaji v přítelově vísce, kde se snad nenamažu ani točeným pivem, ani kořalkou, která tam kolikrát teče proudem, ale jen večer před spaním jedním z výše uvedených krémů :-))

12 komentářů:

  1. mazánka od Balei mám taky, akorát v zelené verzi ( ehm teda sestra má...ale používám ho, jako by byl můj :D )
    taky za krémy a kosmetiku obecně nerada utrácím, když stačí a hlavně funguje to levnější :) používám taky krém značky MY, koupila jsem ho v Bille asi za 40 kč :D a je moc fajn:)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja už tú Ziaju musím vyskúšať!! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ten Alverde asi vyzkouším, až dopatlám všechny své krémy.. doufám, že to bude ještě v tomto životě :D

    OdpovědětVymazat
  4. protože mám docela špatnou pleť, používám teď krém Mary Kay, ale dřív jsem nedala dopustit na "klasiky" jako Nivea nebo Dove. Ale díky za tip na Akneu, ten by se mi mohl hodit :-)

    OdpovědětVymazat
  5. S Alverde mám dobré zkušenosti, měla jsem hydratační krém s perlovými výtažky a byla jsem spokojená. :) Teď se sháním po nějakém nočním krému a jsem ochotná i zainvestovat, tak uvidíme na co přijdu. Ale do Ziaji asi nepůjdu, na obličej mi od nich nic nevyhovovalo, ale na krémy tělo a ruce to je jiná.;)

    OdpovědětVymazat
  6. Na té druhé fotce jsi hrozně roztomilá :) Jak už víš nejspíš, používám nejvíc olejíčky od Saloosu a jsem jim věrná ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Fakt je to Alverde takhle příjemné? Já výrobky na citlivou pleť nekupuju, ale jak to popisuješ, tak to je přesně to, co teď potřebuju. Díky za novinku!

    OdpovědětVymazat
  8. já zkouším Garnier a je celkem fajn, i když v blogovém světě jsou spíše všichni proti němu. :)

    jinak ta Ziaja je pro mě moc mastná, zkusila bych leda ty okurkové, z koz mám jen oční krém. :)

    OdpovědětVymazat
  9. já jsem věrná třem společníkům - lehkému krému od biodermy, večernímu od vichy a na ráno jeden od eucerinu. jsou to samé lékarenské značky, které mám doma, takže jsem zatím nepotřebovala hledat jinde, ale až nebudou, vím díky tobě, co vyzkoušet .)

    OdpovědětVymazat
  10. Moc pěkná recenze, líbí se mi jak výrobky popisuješ:))bude to teda hlavně tím, že jsem si ted z nudy projížděla nějaké blogy a tam to slečny blogerky pěkně odflákly, některé ty recenze:) (plus se některé příšerně vyjadřovaly) takže mi u tvého smysluplného článku srdce plesá:)) jinak krém aknea mám taky cca měsíc (nepoužívám ho sice uplně pravidelně, abych ho mohla stopro zhodnotit, ale taky se mi zdá dobrý, obecně konopí dělá problematické pleti velmi dobře:)a časem se určo chystám na ziaju a možná i baleu:))

    OdpovědětVymazat
  11. Alvere mě hodně zaujalo, díky za tip, asi ho vyzkouším. Jsem docela sušák, tak by mi bodl.. :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!