úterý 21. srpna 2012

Mrazák plný zmrzliny

No dá se bez něčeho takového vůbec léto přežít? :-) Mými letošními oblíbenci jsou jednoznačně zmzky domácí výroby (už jsem tu psala o ananasovébanánové a mango sorbetu), tentokrát jsem se pustila do dalších druhů. Rozhodně nejsem žádná exkluzivní zmrzlinářka, nemám vozíček na dvou kolech s apartním deštníčkem, ale když mě v parnu honí mlsná, ráda si pro nějakou dobrotu do mrazáku sáhnu. Nemusím tak totiž ani stát frontu na točenou za dvacku ani okusovat kornoutky, které stejně nemám vůbec ráda....

Mezi mé nanukové favority patřil vždycky tvarohový Míša, chtěla jsem si jeho obdobu připravit i po doma, jen čokoládovou polevu jsem obešla nasekáním čokolády rovnou do tvarohu, ve finále to vyjde nastejno. Navíc jsou to jednoduché počty - za kolik koupíte jednoho Míšu? Třeba za 12 Kč? Za tu cenu máte celý odtučněný tvaroh, ze kterého mám 6 nanuků, jen ho mírně osladím medem a nasekám pár kostiček čokolády... Občas jako obměnu přidám třeba lžičku kakaa nebo kokos...


Ale mimo nanukových formiček mám v mrazáku uloženy i kousky banánu. Může to znít trochu divně, ale z něj si připravuji vážně tu nejlepší zrmzku! Stačí ho totiž vytáhnout z mrazničky, rozmixovat (nebo rozmačkat vidličkou) a zdravá chladivá dobrota je na světě! Vůbec by mě nenapadlo, že takhle upravený banán by vážně mohl chutnat tak dobře, fakt jako smetanová zmrzlina, jen o mnoho zdravější. Nejlépe je používat hodně zralé banány, které sladit nepotřebují, jen si ho posypu třeba kakaem nebo skořicí. A vůbec nejlepší je k jednomu rozmačkanému banánu přidat ještě lžíci tvarohu, to je Vám tak dobré, že si vždycky chrochtám blahem... Podle chuti si ale můžete přidat cokoli - burákové máslo, jogurt nebo nutellu, co já vím :-) Upřímně už si nepamatuji úplně přesně, kde jsem nápad s banánem viděla poprvé, každopádně to není z mé hlavy.


A právě se mi další banány už pěkně mrazí, takže je nejspíš jasné, co budu mít k odpolední sváče.... A jak se ochlazujete Vy? :-)

13 komentářů:

  1. tak to nevypadá vůůbec š=atně :D

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, domácího Míšu bych si dala také! :) Momentálně mi ochlazuje větrák a zmzrzlinu jím v létě na litry - 2 kopečky a nějaké ovoce klidně místo večeře. :) Ty formičky na nanuky si chci také koupit.

    OdpovědětVymazat
  3. Domácího míšu bych si dala hned :)Nápad s banány, tak vůbec není špatný, banány mám hrozně ráda, takže to nejspíš dnes vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  4. No, co si budeme povídat zas mám slinu až na vestě:DD všechno to vypadá super!!! hm..zrovna jsem si koupila dva banány:DD co s nima asi udělám:DDD

    OdpovědětVymazat
  5. domácí zmrzku uz jsme s pritelem taky zkouseli a povedla se:)

    OdpovědětVymazat
  6. ooooooch mnam.... ja si spominam na moje detstvo, vtedy som si robievaal drene... :)

    OdpovědětVymazat
  7. Po přečtení Tvého zmrzlinkového postu jsem si musela doběhnout do mrazáku pro mrože. Sice není tak výborný jako výborně vypadající a jistě i chutnající Tvé zmrzlinky, ale aspoň něco. :D taky se do toho budu muset pustit! :)

    OdpovědětVymazat
  8. pomalu konec léta a já si ještě nepořídila ty úžasná tvořítka... chjo :-(

    OdpovědětVymazat
  9. právě jsem měla míšu, ale to ta tvoje zmrzlina vůbec nevypadá špatně! :3 asi si pořídím tvořítka na zmrzku :))

    OdpovědětVymazat
  10. Jůů, nebýt takhle pozdě večer, tak hned valím pro formičky s jdu vyrábět! Zmrzka vypadá báječně :)

    OdpovědětVymazat
  11. Jsi hrozně šikovná a nápaditá. Tvůj blog se mi hrozně líbí. Navíc mi přijde hrozně fajn, že se přiznáš ke kesckám od vietmaců, což spousta blogerek (a nejen jich) zarputile odmítá :) (Mám tu mockrát slovo hrozně, což mě hrozně nervuje, ale přepisovat se mi to nechce:)
    Měj se fajnově
    Honzina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrozně Ti děkuju, milá Honzino :-) V tak milém komentáři se výskyt slova hrozně stejně ztratí, takže věř, že bych si toho stejně nevšimla (vidíš, já zase nadměrně používám slovo milý)

      Vymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!