pátek 17. srpna 2012

Zeleninový mišmaš

Velký hlad, spousta zeleniny, žádné extra nápady - no to si žádá zamíchat vše, co je po ruce, dohromady a čekat, co z toho vyleze. Voilááá, kupodivu velmi jedlá hmota, kterou můžeme jen tak mezi námi nazývat třeba zeleninovým nákypem. Velmi letní, rychlé, jednoduché, zdravé, hlavně jedlé a ještě k tomu všemu pěkně barevné - toť můj nedávný oběd, o který se s Vámi nyní podělím.

Potřebovala jsem: brokolici, cuketu, mrkev, bramboru, kousek pórku, snítku bazalky, dvě vejce, kousek sýra, libovou šunku, sůl, pepř


Brokolici jsem nakrájela na malé růžičky, stejně tak pokrájela pórek a cuketu, mrkev i bramboru jsem nastrouhala a vymačkala všechnu přebytečnou vodu. Smíchala jsem ve větší míse s dvěma vejci, posekanou bazalkou a ochutila solí a pepřem. Přidala jsem i nastrouhaný sýr a pokrájenou libovou šunku. Vše promíchala a vystlala do menší zapékací mísy. Pekla při 190° asi 35 minut než povrch zezlátl.


Na téhle zeleninové baště jsem si pochutnávala společně s oblíbeným okurkovým salátem, to jen aby té zelči nebylo málo. A co Vy, jste zeleninoví nebo se jí raději vyhýbáte? :-)

22 komentářů:

  1. Terezko, ty zkrátka na co sáhneš, to se ti povede :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, já mám obavy, že Ty mě jednoho dne prostě přechválíš :-)

      Vymazat
    2. Já tě ráda chválím :)

      Vymazat
  2. to vypadá krásně! my máme dnes na oběd buchtičky s krémem které nemám v lásce, ale ještě že já jsem člověk, který pozře vše, není nic, co bych nesnědla, pouze mi něco nechutná. odmala ale musím u stolu sedět, dokud to nesním, takže mi to zůstalo i když už s našima napul nežiju :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bych taky chtěla takového vděčného strávníka :-) Ale chápu Tě, buchtičky taky moc nemiluju, i když jako dítko jsem je měla ráda, asi jako všechny děti :-)

      Vymazat
  3. teda, to nevypadá věru zle! jsi kuchařka :]
    já zeleninu miluju ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Nevypadá to zle, ale maso je maso!! =D A jsem strašně moc ráda za tunu tvých receptů. Dneska se musím zbavit vloček, tak jdu asi udělat ten tvůj crumble, teda doufám, že je to z vloček, jdu hledat =))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si na něj zase tolik nepotrpím a když vařím jen pro sebe, tak ho často vynechávám úplně, ale tady jsem se překonala a dala tam asi tři plátky šunky :-D A tak jsem zvědavá, jak Ti bude crumble šmakovat, dej vědět! :-)

      Vymazat
  5. Super, tohle určitě zkusím! :)))

    OdpovědětVymazat
  6. já jsem hodně cuketová ( jak sis možná všimla :D ) a brokolicová, ale všechnu ostatní zeleninu mám radši v syrové podobě :) za to může zase ta školní jídelna a její dušená mrkev! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že Ty si musela vyjít z té školní jídelny úplně poznamenaná, chudáku, viď? :-) Já i dušenou mrkev miluju a takhle zapečená a nastrouhaná v tom ani cítit nebyla, jen dělala jinou barvu než zelenou :-)

      Vymazat
    2. no je pravda, že v i v teplé podobě mi mrkev chutná - v čerstvě upečeném mrkvovém koláči !:DD

      Vymazat
  7. u teba sa furt len varí a samé dobroty

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to báječně, vyzkouším to.

    OdpovědětVymazat
  9. Mmmm, vypadá to dobře. Já bych jen asi vynechala brokolici, protože nejsem její milovník. :) A příští týden vyzkouším ty tvé kefírové lívance. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem jí dřív nemusela, ale nakonec jsem si k ní cestu nějak našla :) Tak to je paráda, snad Ti budou chutnat :-)

      Vymazat
  10. mňam :) samé dobré věci v tom :) určitě vyskouším :))

    OdpovědětVymazat
  11. hmmm, myslím, že tohle budu mít příští týden k obědu do práce :) díky za nápad, už mi lehce docházejí :)))

    cula

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!