pondělí 1. října 2012

Ostravo, srdce rudé....

Celý život jsem o Ostravě čítala jen od Bezruče, jak tam chudák kopal to uhlí sto let, poslouchala, jak Kryštofové na Bazalech fandi už mlada, ve zprávách vídala neposlušné obyvatele Přednádraží, záviděla návštěvníkům každoročního zřejmě barevného festivalu a nebo se prostě jen nechala unášet Nohavicovou harmonikou, až mi to nedalo a prostě se tam jela podívat sama.... A co jsem zjistila? Že je to tam prííma :-)

Sice jsme na její návštěvu měli pouhé tři dny, ale i tak to byl parádní výlet, který jsme si s přítelem užili. A teď jsem tady od toho, abych se o něj podělila i s Vámi.

Ubytováni jsme byli v krásném penzionu nedaleko, hnedle vedle v Hlučíně. Jednoho pašáka pro nás, jak pěkně jsme si vybrali.


 V zoo jsme se dosytosti pokochali zvířátky či nacpali cukrovou vatou

Naše kroky směřovali i do centra, kde jsme se ve společnosti ranního sluníčka prošli i po té slavné Stodolní, ovšem asi tak 12 hodin PŘED, v 10 ráno jsme tam byli vážně jen my a pár zbytků po bujaré noci.


Unešení jsme byli z kouzelného světa miniatur Miniuni, který jsme navštívili na výstavišti a prošli se tak kolem tolika slavných staveb... U hlavy nám tikal Big Ben, po pár měsících jsme se znovu poměřili s Eifelkou či jsme byli celí nakřivo z věži v Pise...


A to by nebylo, abychom také nenakoukli do obchodů... Přeci jen podzim už nejen že klepe na dveře, ten do nich už vtrhnul, takže hon na boty bylo třeba zahájit a dokonce jsme už potkali i prvního Ježíška :-)


Myslím, že mé sladké prázdniny se dočkaly krásného zakončení, ale zpátky na zem a hurá do školy.... Jaký víkend jste měli Vy? :-)

33 komentářů:

  1. Super fotky, já jsem strašně zvědavá, takže tohle jsou články přesně pro mě :))
    Já byla zas ve Vídni, takže taky super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme dvě, tak snad nebudeme brzo staré :-))) Na Tvůj výlet ve Vídni jsem koukala, taky jsme o ní přemýšleli, ale snad na ni taky dojde :-)

      Vymazat
  2. Krásné fotky, musel to být super výlet :) Taky bych ráda jela někam na výlet, ale přítel má o víkendech závody takže se nikam nedostanem. Už se modlím aby skončila sezóna a já budu mít přítele zas jen pro sebe a výletování :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Příteli zase s podzimem začíná futsalová sezona, tak to bude taky žrout víkendů :-D

      Vymazat
  3. to musel být super víkend! :) v ostravě jsem tedy taky nikdy nebyla :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba se Ti tam bude jednou taky tak líbit jako nám :-)

      Vymazat
  4. Musel to být krásný víkend:)
    v Ostravě jsem nikdy nebyla, ale Nová Karolina mě velice láká:D
    Stodolní bych si taky ráda prošla, teda hlavně v noci, a poctivě pár barů vyzkoušela:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, byl to supr výlet :-) Karolina byla taky jeden z cílů, na který jsem se fáákt těšila :-D A noční návštěva stodolní padla, protože jsme utahaní jak koťata zívali už v sedm u první sklenky vína :-D

      Vymazat
  5. No né, ty jsi v mojí Ostravě a já o tom ani nevím! :D nikdy bych nevěřila, že tu někdo jezdí na výlety tyjo :D vždyt tu nic není.
    ale se stodolní jsi udělala chybu, že ses tam nezašla kouknout kolem půlnoci. stojí to za to, všude je živo, všude to svítí, všude to hraje.. no ale nerada říkám, že všude se i pere, hází po sobě nasraní ožralí lidi skleničkama a všude se taky zvrací :D když tohle pomineme, je to super ulice.
    mimochodem na fotce z karoliny jsi jako víla! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé já tam mám i čtenářku? :-) No to víš, jsem z daleka, tak to byl kraj neprozkoumaný a návštěvy nelituji :-) A noční návštěvu Stodolní jsme v plánu měli, ale po celodenním šmajdání jsme vždycky unaveni padli do postele a usnuli pomalu v osm, jsme hold prd pařiči :-D Ale kdybych v pondělí nezačínala školu, tak se třeba kousnu, ale takhle jsem tam jen v sobotu ráno viděla všude krev a jiné zbytky páteční noci, tak jsem se aspoň vyspala :-D

      Vymazat
    2. no ano máš :) ale to věřím, že po celodenní procházce už není na nic síla, to moc dobře znám. tak aspon že vám krásně vyšlo počasí :)

      Vymazat
    3. To teda joo, bylo nádherně celý víkend :-)

      Vymazat
  6. Ty miniatury jsou jak "živé" :-D
    Ostrava mě nikdy nelákala, ale na tohle bych se podívat zajela.

    OdpovědětVymazat
  7. Taky se divím,že sem vůbec někdo jezdí na výlety:-) Je fajn,že jste si to užili. Fotky jsou moc podařené.

    OdpovědětVymazat
  8. Já se chystám do Ovy už dlouho (studovala jsem v Olomouci, trapná Pražačka), zatím jsme to probádali s manželem jen okolo, takže na další výlet vřele doporučuju krásnou Opavu!!! Strašně se mi líbí tvůj svetr s páskem, mám podobný, ale nesluší mi tolik :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jééjej, Opavu jsme chtěli sfrknout cestou zpátky, ale nějak jsme neměli sil, takže jsem se kochala jen při zastávkách na červené :-D Ale snad příště, až bude větší klid :-) A díky, svetr byl dárek od přítele, s podzimem ho budu tahat jen a jen častěji :-)

      Vymazat
  9. Taky už jsme o Ově přemýšleli, ale říkala jsem si - co tam budu tři dny dělat :D A přesvědčilas mě - je tam toho dost! :) A hlavně ti to celou dobu hrozně slušelo, prázdniny si zakončila vskutku stylově! (závidím, já už mám školu 3 týdny!!!) .D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je tam toho určitě ještě mnohem víc, právě jsem si říkala, že mít tak týden, tak ještě prošmejdíme okolí, ale zaječí úmysly se nekonaly a já se vrátila do školy :-D Mimochodem ta facka, kterou jsem ranním vstáváním po takovém nezvyku dostala, určitě záviděníhodná není :-D

      Vymazat
  10. No teda, Terezko, já bydlím vedle Hlučína! A v Ostravě momentálně studuju, Karolinu mám kousek od školy......no to je škoda, že jsem o tobě nevěděla. Až pojedeš příště, dej vědět, zajdeme na kafe :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobrý :-) Ostravu mám celkem z ruky, ale třeba se tam zase někdy podívám :-)))

      Vymazat
  11. Skvělé fotky! Je vidět, že jste si to opravdu užili!
    Tobě to moc slušelo, ty šatičky, co jsi měla v zoo, jsou super!
    Já jsem víkend strávila na Moravě - Mikulov a Valtice, taky skvělý výlet!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Veru :-) Tam jsme původně taky chtěli, ale nenašli jsme v Mikulově žádné volné ubytování....

      Vymazat
  12. Jééé Terezko, tobě to tak moc sluší všude a jsem ráda, že jste si víkend užili. Ono i to cestování po české kotlině je přece jen skvělé a zajímavé, že? :)

    OdpovědětVymazat
  13. Krásné fotky. Muselo to být parádní =)

    OdpovědětVymazat
  14. Ani jsem nevěděla, že takové miniatury staveb tu v Ostravě máme:D

    OdpovědětVymazat
  15. úžasný post :) víc není třeba dodávat

    OdpovědětVymazat
  16. No, milá zlatá, kdybys tam bydlela, tak nejpozději do roka a do dne by tě ty úúúúžasné dojmy z Ostravy přešly a uviděla bys děsivou tvář zoufalého města, které si neví rady s vandalismem, nezaměstnaností, smogem, přebujelým automobilismem, korupcí a byrokracií.

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!