sobota 1. prosince 2012

Dýňové křápance

Vůbec bych se neopovažovala bourat  něco tak strašně dobrého jako jsou prostě klasické bramboráky. Ale s jednou pěknou malou dýní, která se na mě tuhle tak hezky oranžově smála z lednice, jsem si řekla, proč to vlastně nezkusit i jinak. A když jsem ve "špajzu" narazila i na poslední tři malé brambůrky, bylo jasno - jde se na dýňové křápance!

Zhruba na dvě porce jsem použila: 3 malé brambory, cca 300 g dýně hokaido, 2 vejce, stroužek česneku, majoránku, sůl, pepř


Brambory a dýni jsem nastrouhala nahrubo, přidala vejce, utřený česnek a koření a smažila na rýžovém oleji dozlatova.


A musím říct, že ač jsou bramboráky velkou stálicí, tak takhle dýňová varianta jim dost slibně šlape na paty. Já si na nich totiž parádně pošmákla a to nejen, když jsem je nenasytně užírala už při smažení, ale i druhý den, kdy jsem si je v krabičce vesele nesla do školy.

7 komentářů:

  1. tak to vyzera super,ja som skusala cuketove placky a boli super takze ked ma napadne kupit tekvicu tak to vyskusam,akurat predvcerom mi moj priatel pripravil obycajne zemiakove placky..uplne to zboznujem

    OdpovědětVymazat
  2. nevieš si predstaviť akú veľku chuť som na ne dostala :)

    OdpovědětVymazat
  3. Bramboráky jsou skoro moje nejoblíbenější jídlo! Takže už jenom, že to vypadá stejně, mě hrozně láká!:) Určitě i s dýněmi budou výborné!:)

    OdpovědětVymazat
  4. hm a já jdu asi dělat bramboráky!!! :D

    OdpovědětVymazat
  5. Jsi dobrá. Ja se poprvé odvážila dýní koupit a uvařit polévku. Byla výborná, takže se nebudu bát a zkusím tvé dýňáky.

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!