pátek 7. prosince 2012

Karamelový likér

Minulý týden má kamarádka slavila narozeniny a po minulém roce, kdy jsem dostala nakázáno bez vaječňáku nejezdit, jsem se rozhodla, že připravím něco podobného a volba padla na karamelový likér. A sama neskromně hodnotím volbu jako velmi zdařilou. Protože abych nedarovala zajíce v pytli, musela jsem samozřejmě udělat likéru trochu do foroty, takže zbylo dostatek i na domácí ochutnávání. A teda fakt mňam! :-)

Postup byl dost prostý: plechovku karamelového salka jsem vyšlehala s 33% smetanou, vanilkovým cukrem, dle libosti jsem přidala rum (asi 250 ml), přidala vanilkový cukr, pár kapek vanilkové esence a případně ještě naředila trochou mléka.


Pak už jen zbývalo připravit si nějakou hezkou láhev (pořízena v Nanu Nana), třeba ji ozdobit nějakou pentlí, ubrouskem a jako dárek připojit i třeba sadu zimních panáků, ze kterých bude, doufám, chutnat o to víc, připadají mi totiž extra rozkošné (pořízeny v Tescu).


Myslím, že by se takový sladký "hubolep" hodil i jako fajn dárek k Vánocům. Sama určitě nějaké další jedlé dárky připravím, ale pššššt! :-)

13 komentářů:

  1. Tak ty zimní panáky vypadají bezvadně a i ten likér musel být výborný. Inspirovala jsi mě na vánoční dárek, děkuji ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé, přesně tohle dělám na Vánoce! Je to výýýborné, já tohle prostě můžu :-) Jinak vůbec nepiju, ale tímto "hubolepem" opravdu nepohrdnu :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Ja vaječnák a tomu podobné moc nemusím,ale vím, že hodně lidí to rádo. =) Určitě se ti povedl a bude moc chutnat. Ty skleničky jsou taky moc hezké.

    OdpovědětVymazat
  4. Jsi šikula :-) Já jsem nic podobného nikdy neměla. At se oslava podarí :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Vaječňák nemusím, ale tenhle tvůj tlamolepík bych si dala. A ty panáky nemají chybu! To měla kamarádka určitě radost. :)

    OdpovědětVymazat
  6. mnam to zkusim!:)
    http://sienastyle.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  7. mňam..musim ho zkusit...ale nikomu ho nedam :D

    OdpovědětVymazat
  8. mmmmmm tyhle tlamolepy já můžu!:D

    OdpovědětVymazat
  9. Yummy! Vypadá to skvěle, hned mám chuť na karamel:D

    OdpovědětVymazat
  10. Tyhle likéry prostě k Vánocům patří a já je zbožňuju :)

    OdpovědětVymazat
  11. Díky za typ, zejtra ho jdeme s přítelem vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!