neděle 16. prosince 2012

O rok starší v Praze

Takže za prvé bych Vám ráda poděkovala za tolik pomyslných potřesení pravicí, kterých jste mi k narozeninám nadělili. A za druhé se konečně dostávám k tomu, abych zasedla za klávesnici a po noci doprovázenou živými sny, kdy jsem běhala kdesi, abych našla volný počítač a mohla napsat článek (zdání, že by se blogování mohlo stát na mozek lezoucí je jistě jen klamné a má posedlost organizovaností též :-D), jsem se konečně dostala k tomu, abych zasedla k tomu svému a trochu Vás potahala prostřednictvím jen pár obrázků mým pátečním narozeninovým výletem.

Nejprve jsme si zahráli na ranní ptáčata a s budíkem odbíjejícím půl šestou si to vyskočili z postele a uháněli na vlak ku matičce Praze. Den začal podle plánu tradičním posnídáním u Paula, křupavé croissanty mě stejně nepřestanou přivádět do stavu velké blaženosti a vůbec bych se nezlobila je snídat společně s tartelettkou s créme brulée třeba klidně ob den :-)


Plni sil jsme v čase ještě skoro časném vyrazili trochu "pošopovat", než se do obchodů nahrnuli všichni posledníchdárkůčičehochtiví.

kterak jsem si zkoušela hezkou krajkovou sukni v F&F a v nějakém spořivém okamžiku jsem se rozhodla si ji nekoupit... A můj drahý dělá, že tam se mnou ale vůbec není :-)
No ale co bychom to byli za "tůůůristy", kdybychom minuly trhy na staromáku.... Od cesty jsme zblajzli jeden ne moc dobrý trdelník a zapili ho trpkým svařákem, ale když nás ani o jedno neobrali kapsáři ani ti hnusní holubi (fakt z nich chatám rapl), tak jsme mohli být spokojení - a taky že jsme byli :-) Sice na nás nějak vánoční nálada nedýchala (nevím, že bych ji třeba přes rýmu necítila?), ale minuly nás zbytečně narvané davy a bez dlouhého protahování jsme mohli pokračovat dál.


Ale minout právě dvanáctou odbíjející orloj či poledním sluncem zalitý namrzlý Karlův most by byla vážně škoda :-)


Dále prosím omluvte mé nejapné fotky ukazující mou hlavu si o dětský zadek opírající či pána za ucho tahaného - ten svařák jsem fakt měla jen jeden :-)))))


Couráním se po namrzlých kočičích hlavách ale dost vyhládne, takže jsme si to namířili do kavárny Slávie, kde se líbilo i mému sparťansky založenému příteli :-)


Co následovalo mi radši ani nepřipomínejte, totiž zběsilé hledání ideálního kabátu (v Mangu jsem ve výsledku strávila snad víc než hodinu zkoušením stále těch samých do kola, až jsem stejně zjistila, že bych potřebovala velikost, kterou samozřejmě nevedou), které mělo za následek jen bolavé nohy, žádný kabát odpovídající představám a potěmnělé ulice. Takže když jsme si to unaveně šourali přes rozblikaný Václavák a ze stánků s klobásou čuchali kromě přepáleného oleje i zpěvy vánočních koled, zhodnotili jsme vánoční úkol jako splněný. Na závěr jsme se jen v přeplněné Bageterii Boulevard nechutně přejedli a mohli se vlakem stejně přeplněným jako naše žaludky vydat směrem k domovu...


No celkově takhle strávené narozeniny byly ale fakt strašně príííma, že jsem z toho skoro i zapomněla, kolik že mi vlastně už je :-) Vám přeji krásnou neděli a doufám, že Vás z toho šmajdání společně se mnou tak nebolí nohy jako mě :-)

22 komentářů:

  1. měla jsi krásný narození den! a ještě takhle hezky a mile jsi nám o tom napsala...:-)
    Tereza♥

    OdpovědětVymazat
  2. Opožděně ještě přeji vše nejlepší. Určitě si měla krásný den. =)

    OdpovědětVymazat
  3. všetko najlepšie oneskorene :) pekné fotky

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to mám radost, že jste si to užili! :) Vypadáš opravdu spokojeně a strašně ti to sluší! :) A ta fotka s dětskou prdýlkou? Nemám slov, mazec! :D

    OdpovědětVymazat
  5. Ještě jednou přeju všechno nejlepší!:)
    krásný milý článek,je vidět že jste se měli dobře:) Moje sestra ( taky Terka :D ) je zrovna teď od pátku v Praze, třeba jste se potkaly..:D
    pobavila mě fotka v kabince, kde přítel vypadá, že se opravdu baví :D
    Snídaně vypadá výborně, a do Bageterie Boulevard bych si taky zase ráda zašla, stejně tak bych ráda viděla pražské Vánoční trhy:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) No ale to by ses divila, ale on mě z toho Palladia vůbec nechtěl pustit a chtěl pořád někde chodit dál :-D A kabinkový posed zaujal, že prý nehodlá být vystavovaný :-D

      Vymazat
  6. Vše nejlepší k narozeninám :) Krásně jsi nám popsala svůj narozeninový den ;)

    OdpovědětVymazat
  7. krásné fotky a taky dodatečně vše neeej :))))))

    OdpovědětVymazat
  8. MOC PĚKNÝ A PŘÍJEMNÝ FOTKY! :-)
    Jde z nich pohoda! ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Super článek i fotky :-) Dodatečně přeji všechno nejlepší.

    OdpovědětVymazat
  10. na všech fotkách ti to moc sluší, všechno nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
  11. To musel být fajn den :)) Moc ti to sluší, hlavně na vlasech můžu oči nechat ;)

    OdpovědětVymazat
  12. opožděně všechno nejkrásnější!
    to sis ten svůj narozeninový den musela hezky užít :))

    OdpovědětVymazat
  13. Krásné fotky. Hezké narozeniny. Koupila jsi nakonec něco? I když takový den byl asi ten nejlepší dárek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koupila jsem si pár drobností, jen nějaké doplňky do vlasů a jednu sukni ve slevě, pak mě nějak nakupovací nálada opustila (bohudík pro mou peněženku už teď se obávající povánočních slev :-D)

      Vymazat
  14. Jé, tak to vše nejlepší! Úžasně jsi to napsala! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Krásné fotky. Je vidět, že jsi si narozeniny užila. :)
    A ta puntákatá taška je báječná. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Všechno nejlepší Terko!
    Jinak - obdivuju tvého přítele, že s tebou takhle chodí po krámech...ten muj tam nevydrží ani 5 minut :D

    OdpovědětVymazat
  17. Tak to musely být báječné narozeniny :) A Terezko, nebyla ti zima? Koukala jsem měla jsi na sobě jen nadkolenky... Uff... Jinak taky respekt Fílovi, ten můj by do Prahy ani dobrovolně nejel...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdepak, žádná zima, naopak :-) Měla jsem triko, šaty s delším rukávem, vlněný svetr a hlavně silnější silonky a na nich ještě bavlněné punčocháče, které hřejí jako blázen, až na nich ty nadkolenky :-) Byla jsem řádně vybavena :-)

      Vymazat
  18. mile terezko, v první řadě mi prosím odpusť, že já jsem na ono virtuální potřesení pravicí úplně zapomněla (moje pravice se teď bohužel věnuje psaní semiotické analýzy a proto nekliká na žádné blogy). V druhé řadě přijmi dodatečné potřesení i s přáním všeho nejlepšího, nejydravějšího a nejzaláskovanějšího! :)

    OdpovědětVymazat
  19. jeee super kombinacia ale nebola ti zima ved mas iba nejake bavlnene nadkolienky to by som zamrzla :-O

    AndreaZ

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!