pátek 28. prosince 2012

Zmrzlé nosy do horké čokolády zabořit!

Dnešní slunko mě nenechalo jen tak čučet do učebnic nebo do bedny na další pohádky, ale úplně si říkalo o zvednutí zadnice a cournutí se do sluncem zalitých polí. A taky že jooo, popadla jsem přítele, holiny a kulicha a vyrazili jsme si trochu provětrat faldíky (myšleno společně ty mé :-D).


A takovou procházkou nám zčervenaly tváře i frňáky, takže to po návratu domů chtělo nějaké to zahřátí. Jasně - horkou čokolááááádu! No a už jsem stavěla rendlík na sporák...


Asi ve 400 ml polotučného mléka jsem v kastrolku rozehřívala tak 70 g hořké čokolády nalámané na kousky. Přihodila jsem k nim 2 snítky skořice, strouhanou pomerančovou kůru, lžičku perníkového koření  a lžíci vanilkového cukru  a celé nechala zahřívat, rozpustit a propojit chutě. Potom jsem si vzala na pomoc malý šlehač mléka (kterému nemůžeme přijít na jméno, říkejme mu tedy proto třeba šmrdlač) a směs jím prošlehala (samozřejmě lze nahradit třeba ponorným mixérem). Potom jsem čokoládu přes sítko rozlila do dvou skleniček a ještě ve skleničce došlehala do vyšší pěny a na závěr posypala kokosem.


A pak jen usednout v teplých fuskách na gauč, vyzunknout tuhle horkou slast a nezapomenout utřít čokoládové fousy :-) Také ji tak rádi popíjíte? A jaký je Váš postup? 

18 komentářů:

  1. Teda ty furt něco kuchtíš :-) A samé dobroty!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z daleka ne, teď jsem si už docela dlouho pořádně nezakuchtila :-)

      Vymazat
  2. mňam:) takhle sem si čokoládku taky párkrát dělala, je to mnohem lepší než ty instantní z pytlíku, a taky zdravější ( v rámci čokoládových možností :D )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu si ani nedávám, ta mě moc neba, v rámci čokoládových i jiných možností je tahle rozhodně nejlepšejší :-D

      Vymazat
  3. Takhle nám ostatním dělat chutě :D, to od tebe není hezké. Nejradši bych skočila do obrazovky :D.
    Skvělý holínky :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá úžasně, nechceš mi poslat jeden hrneček s čokoládou, Teráčku? :-))

    OdpovědětVymazat
  5. Já ji nedávno dělala podobně, akorát jsem dávala díl smetany a díl mlíka. A tý čokolády mi tam přišlo málo, tak jsem ještě přidala pár štráfků bílý čoko :-D Výborná byla.

    OdpovědětVymazat
  6. Jen bacha na ty snítky :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však proto jsem to do skleniček lila přes sítko, aby tam nebyla ani ta kůra :-)

      Vymazat
  7. ja si kupuju instantni od lindt a ta je teda uplne nejlepsi:)
    http://sienastyle.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  8. Hmm, tak ta vypadá lákavě - zase mi děláš chutě, ty jsi na to expert :-)

    OdpovědětVymazat
  9. čokoláda vypadá parádně. =) Určitě moc chutnala. Ještě by k tomu bodly muffinky, které jsem dělala včera. Jukni na recpet. =)

    OdpovědětVymazat
  10. mňam domácu čokoládu som ešte neskúšala :) isto si ju spravíme s priateľom keď večer prídeme domov vymrznutý, vďaka za skvelý typ! :)

    http://slyfestyle.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!