pátek 21. září 2012

Jablkové tofu knedle


Ovocné knedlíky jsou prostě jídlo, které už od mala miluju. A i když je konkurence veliká (třeba v jahodových), tak stále u mě na plné čáře vítězí s jablky. Tvarohové těsto, uvnitř sladké jablíčko, hora cukru, skořice nebo kakaa a třeba ještě čerstvý tvaroh navrch - no to je prostě bašta! Ale protože ráda zkouším nové a nepoznané, tak když mě na delicious blogu (který je mimochodem plný úžasných receptů a určitě stojí za nahlédnutí) cvrnknul do nosu recept na zdravější variantu, neváhala jsem a vyzkoušela. A jelikož jsem se tentokrát držela postupu přesně (u mě tak nevídané), nebudu tedy recept opisovat, snad bude stačit pouhé odkázání na něj.

RECEPT

Z chuti knedlíků rozhodně zklamaná nejsem, bála jsem se, že by mohly být třeba tvrdé jako tenisáky, ale kdepak. Navíc když jsem si je navrch polila ještě bílým jogurtem, datlovým sirupem a posypala skořicí nebo kakaem, byla jsem maximálně spokojená. Takže tuhle inovaci vítám ve svém "repertoáru" a Vám ji mohu jen doporučit k vyzkoušení a je jedno, jaké už zvolíte ovoce.

10 komentářů:

  1. mňáám ty musí být vážně skvělý! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já miluju borůvkové a jahodové knedlíky :) Do nedávna mě nenapadlo, že by šli i jablečné, jednou mi je ale babička udělala a mohla jsem se po nich utlouct :)

    OdpovědětVymazat
  3. Terezko, ty jsi tak šikovná! :))
    tofu knedlíky vypadají moc lákavě ( protože mám ráda tofu ve všech podobách :D ), už asi vím, co budu o víkendu vařit:D

    OdpovědětVymazat
  4. super, já se zas chystám na tvarohové s jablky :-)

    OdpovědětVymazat
  5. já jsem taky na knedlíky ujetá :D zrovna včera jsme dělali jahodové z odpalovaného těsta a jsou úúúžasný.... určitě ti jwe doporučuju :-)

    OdpovědětVymazat
  6. To vůbec nevypadá špatně, ale já nejsem na sladké obědy. ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Znám něco podobného, jen se to nevaří jako kulaté knedlíky, ale jako klasický kynutý knedlík a pak se to krájí nití na plátky....každopádně to vypadá skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  8. Za všechny komentáře Vám všem moc děkuju! :-)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!