Inspirace receptem na apetitonline.cz
Potřebovala jsem:
250 g celozrnné pšeničné mouky, 80 g hladké bílé pšeničné mouky, 120 g pohankové mouky (ta může být normálně nahrazena bílou hladkou, já ji jen chtěla dodělat), 300 ml vlažné vody, balení sušeného droždí, lžíce soli, lžíce cukru, pár lístků rozmarýnu, 3 lžíce parmazánu, 90 g sušených rajčat, 3-4 lžíce oleje z rajčat, pár plátků šunky (opět není nutná)
Část vody jsem smíchala s lžicí mouky, cukrem a droždím, promíchala a nechala na teplejším místě vzejít kvásek (než se na povrchu začaly tvořit bubliny - asi čtvrt hoďky). Mezi tím jsem si připravila všechny mouky, promíchala se solí, strouhaným parmazánem a pak přidala kvásek a přilévala vodu a olej z rajčat a vytvořila tuhé těsto, do kterého jsem přidala na závěr pokrájená sušená rajčata, rozmarýn a šunku. Pak jsem mísu s těstem přikryla utěrkou a nechala kynout asi hoďku. Potom jen nakynuté těsto přemístila do olejem vymazané silikonové formy a šoupla do vyhřáté trouby na 200° péct asi půl až třičtvrtě hodinky.
Já se musím přiznat, že to byla má první zkušenost s poctivě hňoucaným klasickým chlebem a hodnotím ho velmi nadšeně. Druhý den jsem si na něm pochutnávala ve škole ke svačině a chléb byl pořád krásně měkký a vláčný.
aaaaaa poslintala jsem si klávesnici!:D
OdpovědětVymazatten si o víkendu stoprocentně upeču...nebo možná ještě dneska a zítra si na něm ke svačině hezky pochutnám :) domácí chleba jsem nikdy nepekla, ale se sestrou jsme si říkaly, že bychom ho měly konečně zkusit:)
Tak to je luxusní! O to se musím také pokusit a doufám, že bude úspěšná jako ty. :)
OdpovědětVymazatno já ještě cestu k sušeným rajačtům nenašla :D
OdpovědětVymazattak ten by mi stopro chutnal :-) vypadá báječně!
OdpovědětVymazatteda to vypada moc dobre!!!sikulka:)
OdpovědětVymazathttp://sienastyle.blogspot.it/
Zrovna se mi ve skříňce v kuchyni válí balíček sušených rajčat, takže možná pro něj konečně jadu i jiné uplatnění, než jen do těstovin :-)
OdpovědětVymazat