Potřebovala jsem:
3 kusy pečiva (použila jsem tmavé housky), 2 vejce - žloutky a bílky zvlášť, mléko - cca 5 lžic, 100 g slaniny, hrst čerstvých bylinek (použila jsem petržel a řeřichu), sůl, pepř
brambory, špenát, sůl, česnek
Žloutky jsem vyšlehala s mlékem, osolila, opepřila a přidala pokrájené starší pečivo a obalila ho v tekuté směsi. Promíchala jsem se slaninou a bylinkami a nakonec jsem lehce vmíchala sníh ze zbývajících 2 bílků. A budoucí nádivku jsem přemístila do oblíbené silikonové chlebíčkové formy a pekla na 200° asi 30 minut.
A kaši jsem připravovala úplně klasicky - uvařené brambory jsem "rozhňoucala", vyšlehala s ohřátým mlékem a trochou másla a na závěr přimíchala listový špenát orestovaný s trochou česneku.
Taky se tak rádi nadíváte nádivkou? :-)
Jéé, já už se těším na nádivku! :)
OdpovědětVymazatStřípky z mého života
Já mám nádivky ráda, ale u nás doma je nikdo nedělá, a jak říkáš ty, můžu je taky klidně samotné i bez kuřete :)
OdpovědětVymazatMňam, ta kaše mi zaujala. To musím vyzkoušet.
OdpovědětVymazatNádivka už je upečená a těším se až se do ní zakousnu. :)
hmmm to vypada dobre!!!jsi sikovna
OdpovědětVymazatzvu te na giveaway o fotoobraz:)
http://sienastyle.blogspot.it/
Pane jo, ta vypadá krásně! :))
OdpovědětVymazatVypadá to skvěle, nádivky miluju a takovou kaši jsem ještě nikdy neviděla :) Skvělý nápad
OdpovědětVymazatjéje,to je velikonoční menu, tu kaši taky dělám :)
OdpovědětVymazat