sobota 30. března 2013

Nádivka se špenátovo-bramborovou kaší

Tak tohle jsou pro mě Velikonoce na talíři! Nádivku miluju a nutně k ní ani nepotřebuju kuře. A i když jsem letos nevyrazila naškubat do ní do pole malé kopřivy jako tradičně z jara, tak i tak bylo splnění tradice velmi chutné. Kůrka křupla, slanina společně s bylinkami voněly jak blázen a k tomu jsem si usmyslela bramborovou kaši zmalovat trochu do zelena přidáním špenátu - no prostě i Velikonoce dokáží být vážně k sežrání, i když po nich jindy nijak zvlášť netluču :-)


Potřebovala jsem:
3 kusy pečiva (použila jsem tmavé housky), 2 vejce - žloutky a bílky zvlášť, mléko - cca 5 lžic, 100 g slaniny, hrst čerstvých bylinek (použila jsem petržel a řeřichu), sůl, pepř
brambory, špenát, sůl, česnek

Žloutky jsem vyšlehala s mlékem, osolila, opepřila a přidala pokrájené starší pečivo a obalila ho v tekuté směsi. Promíchala jsem se slaninou a bylinkami a nakonec jsem lehce vmíchala sníh ze zbývajících 2 bílků. A budoucí nádivku jsem přemístila do oblíbené silikonové chlebíčkové formy a pekla na 200° asi 30 minut.

A kaši jsem připravovala úplně klasicky - uvařené brambory jsem "rozhňoucala", vyšlehala s ohřátým mlékem a trochou másla a na závěr přimíchala listový špenát orestovaný s trochou česneku.


Taky se tak rádi nadíváte nádivkou? :-)

7 komentářů:

  1. Já mám nádivky ráda, ale u nás doma je nikdo nedělá, a jak říkáš ty, můžu je taky klidně samotné i bez kuřete :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, ta kaše mi zaujala. To musím vyzkoušet.
    Nádivka už je upečená a těším se až se do ní zakousnu. :)

    OdpovědětVymazat
  3. hmmm to vypada dobre!!!jsi sikovna
    zvu te na giveaway o fotoobraz:)
    http://sienastyle.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  4. Pane jo, ta vypadá krásně! :))

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to skvěle, nádivky miluju a takovou kaši jsem ještě nikdy neviděla :) Skvělý nápad

    OdpovědětVymazat
  6. jéje,to je velikonoční menu, tu kaši taky dělám :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!