čtvrtek 14. března 2013

Muffiny s červeným rybízem

... toť to pravé ořechové k hrnku horké čaje nebo voňavé kávy, když venku stále ještě záludně sychravo, nemyslíte? :-) Zvlášť když se musím tak trochu neskromně pochválit, že se mi povedly krásně vláčné bábovičky, žádné suché dávidlo. No a i když jim to na první pohled moc nesluší, kousnutí do nich vše vynahradí. Nejsou nějak extra přeslazené a těch pár vyvolených kouscích, do kterých jsem nastrkala čtvereček bílé čokolády, byl vždy příjemným překvapením, protože já doveda samozřejmě zapomněla, které to byly :-))))

Omluvte opět fotku pod umělým osvětlením, tak to totiž dopadá, když se muffini nedožijí rána :-)

Potřebovala jsem:
 50 g másla (rozehřátého vystydlého), 1 banán, 3 lžíce datlového sirupu, 1 lžíci vanilkového cukru, 2 vejce, 200 ml podmáslí, 250 g mouky (půl na půl celozrnné a bílé hladké), 1 lžičku kypřícího prášku, 1 lžičku jedlé sody, asi půl hrnku mraženého červeného rybízu, bílou čokoládu

Banán jsem v míse rozmačkala vidličkou, přidala vejce, rozšlehala, přidala máslo, podmáslí, cukr a datlový sirup a promíchala. Ve vedlejší místě jsem prosela bílou mouku, přidala celozrnnou, prášek do pečiva a jedlou sodu, promíchala s povoleným ovocem. Pak jsem přidala mokrou směs a promíchala jen tak lehce a krátce, aby se směs příliš nepřemíchala a neztratila na své kyprosti. Pak jsem těstem pomocí lžíce plnila muffinovou formu vystlanou papírovými košíčky a do pár muffinů jsem na závěr vložila kostičku bílé čokolády. Pekla jsem je ve vyhřáté troubě na 180° asi 18 minut.


Dodat se už sluší snad jen dobrou chuť a krásný den! :-)

10 komentářů:

  1. Vypadajú luxusne, hneď by som si dala. Škoda, že u nás sa z ríbezlí robí len lekvár a nie aj kompót..

    OdpovědětVymazat
  2. mňam! já vždycky když dělám muffiny, tak jen ty klasické s kousky čokolády.. :) ale určitě bych někdy chtěla vyzkoušet nějaké jiné.

    OdpovědětVymazat
  3. Hmm, že bych taky jednou zkusila jiné muffiny než moje oblíbené čokoládové...

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam! Já bych přidala kostičku bílé čokolády do všech. :) Pro ní mám toiž slabost.

    OdpovědětVymazat
  5. tyhle delavam taky. Rybiz jinak prilis nevyhledavam,ale (nejen ) tem muffinum dodava uplne jiny rozmer:)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!