neděle 9. února 2014

IF Café a jiné pražské toulky

Včera to teda byla sobota jako vyšitá. Přímo stvořená pro výlet. Takže líp už jsme si tu cestu do Prahy načasovat nemohli... A tak jsem se svými dvěma šampióny, tedy milým a bráškou, vyrazila. A jelikož jsem prostě stará plánovačka, na programu dne toho bylo teda na stihnutí celkem dost...

Jako první nemůžu nezmínit, jak úžasné místo, třikrát podtrhané v plánovacím sešitě, jsme navštívili. A to IF Café (zde facebookovská stránka), což je kavárna a cukrárna Ivety Fabešové. Že tam o skvělé zákusky nebude nouze mi bylo hnedle jasné. Už jen rozhodování, kam přesně na dortíkové vitríně zapíchnout prst a kterého fešáka si objednat... Nakonec jsme zvolili ten nejvyhlášenější pistáciový dortík, cheesecake a míša dortík - no od všech jsem musela okoštovat. A byly dokonalé, o tom žádná. A jak jsou činaný :-) Unešená jsem byla i z prostředí - takové malé, útulné. Francie tu na mě teda dýchla pořádně. I to jak jsem dostala perfektně naaranžované cappucino. Rozhodně se při další návštěvy Prahy vrátím, to na tuty!
Jinak jsme se taky konečně svezly Regiojetem, což je teda oproti ČD rozdíl hodný nebi a dudám, zkrátka radost vlakem se kodrcat.... Pak jsme si i tváře nechali ošlehat větrem a skoro-sněhem v 5D kině, kde jsem teda zároveň měla zprvu co dělat, abych udržela snídani, tam kam patří. Ale můžu si za to sama, když jsem na si přítele k vánocům vymyslela takový krkolomný dárek :-) Minout jsme nemohli ani Cafe Louvre a nepochutnat si na bestellerovských řízečcích....
No a takové skvostné, skorojarní počasí by bylo hřích nevyužít k pořádnému brouzdáním po pražských krásách... Mám takovou slabost pro ty kouzelné, většinou i prázdné uličky.



Po mnoha a mnoha dlouhých letech jsem taky vyrazila na hrad. Fakt by mě měla hanba fackovat, že jsem tam byla naposledy jako ještě hodně malá Téra. Ale kulturní zážitky a historické vjemy doplněny, tak jsem mohla pokračovat třeba do Palladia :-D Odvezla jsem si nakonec jedny skvělé boty za ještě lepší peníz, protože z výletu je přece slušnost si něco dovést :-D Brzy Vám je určitě ukážu :-)



A k výletování jsem přizvala svůj tradiční červený kabát a zamilované silonky. Víte, jakou mám pro podobné slabost.... Jinak prostě samé jistoty, hlavně je ať mě při tom pochodování nikde nic neprudí, netlačí a nepřekáží. Jen jsem si teda mohla odpustit nějakou tu vrstvu. Přeci jen troje punčocháče a dvoje ponožky byly na ty jarní teploty skoro dost :-D


No byl to fakt moc vydařený výlet... Jen jsme nakonec byli tak znavení a ucaprtaní, že jsme nestihli vyrazit do Olympijského parku na Letnou, jak jsme ještě původně zamýšleli. No neva, i tak to bylo príma... Jak si víkendu užíváte Vy? :-)

20 komentářů:

  1. Skvělé fotky :) IF Café určitě někdy navštívím :))

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, krásný výlet, já tu žiju a vůbec bych nebyla ochotná všechno toto absolvovat v jednom dni. Několik dní se rozhoupávám navštívit Palladium :-) a to je lákadlo.
    Moc ti to slušelo a na to kafe se podívám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. IF kafe je ale na nevhodné adrese. Fakt stojí za návštěvu?

      Vymazat
    2. Taky jsme ji měli trochu mimo plán,ale vypravila bych se za těmi dortiky i dál,fakt jsem byla nadšená :-) Je vidět i do výroby,vše poctive a čerstve a panuje tam moc milá atmosféra :-)

      Vymazat
  3. Hned mě zaujalo IF Café, mám to kousek, tak snad někoho nalákám na odpolední kafíčko :) Díky za tip ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé tak to máš fajn, že to máš kousek, pro mě by to bylo dost nezbezpečný :-D

      Vymazat
  4. ja jsem svuj vikend stravila na gauci koukanim na vetrelce.vsechny ctyri dily:-))prahu a kavarnu mam trochu z ruky.ale az nekdy pojedu nakupovat a budu mit hromadu casu.tak tam treba mileho dotahnu.on je hodne dortikovy.ja spis masova:-))ale jinak jsme meli tento tyden take vylet.do zurichu na otocku za kamaradama a cappuccino v hiltonu.no za ty prachy jsem si teda na zadek nesedla:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to tam mám skoro dvě hoďky cesty, o to víc se tam vždycky těším :-) Dortíkové chlapi máme společné :-D Hmmm, do Zurichu to musel být taky bezva výlet :-)

      Vymazat
  5. Ty jsi modelína :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Vypada to na super vylet. Do If Cafe musim zajit, nejsi prvni, od koho slysim, ze na nej peje ody. :)
    Vikend jsem stravila mensimi nakupy, bruslenim po dlouhe dobe, s kamaradkou, v nedeli pak odpocinkem a tancovanim. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Hezký výlet, také musíme s přítelem vyrazit, Praha je moc příjemná :-) Jak vrstvíš ty punčocháče? Máš troje tlusté nebo dvoje tenké a pak ty srdíčkové (taky jsem si je nedávno koupila)?
    Ivanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. První většinou nosím terno, s takovým tím fleecem zespod, co moc hezky hřeje, přes to jsem měla černé silnější, asi 100 den a navrch srdickove :-)

      Vymazat
  8. Hezké fotky, jednak díky za tip na kavárnu, někdy tam určitě zamířím, a taky by mě zajímalo, co to máš na fotce za fešáka? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Ti, jestli myslíš toho vínového fešáka, tak to je můj bráška :-)

      Vymazat
  9. Při výletování ti to jako vždy slušelo, to je jasná věc!
    No a nad těma dortíkama jsem musela utřít slinu, asi si budu muset taky pořídit nějaký plánovací deníček a velkým růžovým písmem tam vepsat adresu té kavárny/cukrárny:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růžový sešit je nutnost a čím víc nazornych kresbicek,tím lip,však to znas :-D

      Vymazat
  10. Moc hezké fotky :) Líbí se mi ten tvůj kabát !


    Nicole blog

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!